MO15-1 siert de Alliance kantine met (nog) een uitbundige beker dit keer de KNVB Beker

alliance beker finale team pix.jpegDe Mo15-1 meiden hebben zaterdag de KNVB Beker gewonnen. Dankzij hun overwinning op fc de Bilt, is de Alliance kantine een uitbundige beker rijker. Geen team heeft zoveel bekers in de prijzenkast van Alliance geplaatst als dit geweldige meidenteam.

 

De laatste 5 jaar hebben deze meiden alles gewonen, op de KNVB Beker na. Twee hoofdklasse kampioenschappen, drie Nederlandse kampioenschappen (1 x als M011 en 2x als M013) en talloze toernooi overwinningen. Vorig jaar kwam dit team, toen als M013, zonder punt verlies door de bekerpoule, maar mocht niet verder gaan van de KNVB omdat ze na de winterstop hun heil zochten in de jongenscompetitie. Jammer was dat, om het zacht uit te drukken.

 

De KNVB beker stond dus op het verlanglijstje. Dat we de bekerfinale tegen de Bilt mogen optreden was des te leuker. De Bilt is een bijzonder meidenteam met een uitmuntende keeper die, volgens geruchten, richting Feyenoord gaat. Ze scoren veel goals en krijgen er weinig tegen. Geen Italiaanse ploeg dus die alleen verdedigt en loert op de counter. Dit weten we allemaal omdat we, in het begin van het jaar, van de Bilt hebben verloren, een van onze zeldzame verliespartijen. De bekerfinale was onze kans om dat verlies recht te zetten.

 

De sfeer bij fc Legmeervogels, waar de bekerfinales ieder jaar plaats vinden, was ronduit fantastisch. Wat een circus is het daar!. Alle district bekerfinales worden gedurende de hele dag gespeeld, verspreid over 6 velden, wat zorgt voor een constante geruis van geschreeuw en gejuich. Een enorme opgeblazen KNVB Beker, confetti kanonnen en een dansende KNVB leeuw. Tja, een beetje kitsch mag ook. Geweldig zelfs.

 

Op veld 6 begon Alliance sterk. Veel balbezit, veel driehoekjes, veel gepingel rond het doelgebied van de Bilt. Uitgelezen kansen kwamen echter niet, tot in de 15de minuut, toen Luna's uithaal tegen de lat kwam bij de verre paal, waar Mathil instormde en keihard inkopte. 1-0. Ik durf te zeggen dat de andere velden hebben meegenoten van ons harde gejuich.

 

Alliance bleef grotendeels de betere ploeg, maar de Bilt beschikt over een paar fysieke en snelle spitsen voorin, die werden gelanceerd met diepe ballen uit de verdediging. Een van deze lange ballen zorgde voor een 1 op 1 moment tussen hun spits en keeper Mara, die een weekend naar Oslo had laten schieten voor momenten zoals deze, en fantastisch ingreep. Als de Bilt's keeper naar Feyenoord mag, dan hierbij een pleidooi voor Mara naar Ajax. De Bilt was alles behalve kansloos dus.

Bekijk de video op Alliance '22 Facebook:

video MO15 1 bekerkampioen

 

In de 2de helft bleef Alliance goed voetballen. Nee, hier mag meer trots uitgesproken worden: ze bleven fantastische voetballen. Als individuen, maar vooral als team. De verdediging van Kim, Amber, Mex, Maja en Sarah neutraliseerde de snelle spitsen. Het middenveld van Katie, Luna, Noa, Megan en Jolijn overheerste. De aanvallers Mathil en Lana kwam voordurend naar de bal en zette constant druk op de Biltse verdediging.

 

Ieder team heeft natuurlijk hun mindere momenten, ieder speler hun zwakke plekken, maar vandaag was er sprake van een collectieve wilskracht om te winnen. Terugkijkend, kan deze coach zich geen enkel duelverlies herinneren. De basis is voor de man komen, en dat deed het team collectief, elkaar aanjagend, elkaar aanmoedigend.

 

De 2-0 viel na een aanval uit het boekje vanaf rechts. Na talloze passen kwam de bal uiteindelijk in de voeten van Luna die danste om de bal voordat ze een voorzet gaf op Noa, die met links snoeihard langs de keeper schoot. Het was misschien de vloeiendste aanval van de dag, wellicht van het seizoen, en de meiden vierden het als een overwinning. Dat was het feitelijk ook. Want na nog een heroïsche redding op een doorgebroken spits van Mara, was de wedstrijd gespeeld.

 

Na de wedstrijd namen de meiden de KNVB Beker in ontvangst en lieten zien dat ze niet alleen los op het veld gaan, maar ook op het podium. Gaaf, meiden. Heel erg gaaf.