MO13-1 wint van FC Aalsmeer

Na de nederlaag van afgelopen maandag stond er voor de MO13-1 afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer MO13-1 op het programma.  Wat zou het vandaag worden, is Aalsmeer ook sterker dan onze meiden?

In de stand staan we bij winst op gelijke hoogte met Aalsmeer, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Opnieuw hadden we alle meiden tot onze beschikking, dus een 3-tal wissels. We begonnen de wedstrijd goed er werd lekker gecombineerd door onze meiden. Iedereen begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Het blijft voetbal: ondanks dat we op de helft van de tegenstander speelden, bij de 1ste de beste uitval scoorde Aalsmeer de 0-1. De vraag is nu komen onze meiden de achterstand “teboven”.  FC Alsmeer had veel kleine meiden maar ook lange meiden waaronder de keepster in het team. Het duurde vrij lang maar in de 20 ste minuut was het Sophia die net buiten het strafschopgebied de bal over de keepster schoot en  dus de verdiende gelijkmaker 1-1. Nog voor de rust was het Welmoed die de 2-1 binnenschoot. Het was een leuke 1ste helft, van twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De 2e helft gaf het zelfde spelbeeld, we gaven weinig weg, maar creëerden ook zelf weinig kansen. Na een kwartier in de 2e helft was het af en toe toch “billen knijpen”. De druk op ons doel werd wel erg groot. We twijfelden of we nog een verdedigster erbij moesten zetten, aan voetballen kwamen we niet meer toe. Vijf minuten voor tijd, een mooie aanval van onze meiden, scoorde Welmoed de bevrijdende 3-1. Dus eindelijk weer winst voor onze meiden en zodoende Aalsmeer achterhaald qua punten…. Waar afgelopen maandag de buitenspelval niet werkte, lukte het zaterdag wel, daar hebben we vrijdag specifiek op getraind.

Volgende week zaterdag staat in Amsterdam de wedstrijd tegen Vlug en Vaardig op het programma…….