MO13-1 wint van HBC

Voor de MO13-1 stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen HBC MO13-1. Tegen deze tegenstander hadden we i januari ook gespeeld tijdens een toernooi bij HBC. HBC won destijds. Nu betrof het een competitie wedstrijd in de 2e klasse. Alle wedstrijden zijn moeilijke wedstrijden in deze 2e klasse.

We doen het op dit moment redelijk in deze 2e klasse. Opnieuw waren we vrijwel compleet. Ook HBC had wat grotere meiden in het team staan. Het begin van de wedstrijd hadden we het zo`n 10 minuten moeilijk we stonden continue met de rug tegen de muur. We kwamen niet echt aan voetballen toe, er werd prima verdedigd, maar HBC was sterker. Na zo`n kwartier spelen liet HBC terugzakken maar dat was de verdienste van onze meiden, de 1ste de beste kans en dat we bij het HBC doel waren ging erin, een mooie aanval werd na een voorzet van Milla afgerond door Welmoed 1-0. Niet veel later lag de 2-0 in het net, Sophia die een voorzet gaf en de speelster van HBC raakte de bal verkeerd en schoot in eigen doel. Verdedigend stond het bij ons goed, we gaven heel weinig weg de 1ste helft, 2-0 werd dus ook de ruststand. De 2e helft was een questie van volhouden. HBC was sterker het 1ste kwartier maar het leverde geen kansen op, als team waren we sterk, vochten voor elke meter, waren we tijdens de training deze week op hamerden. We hielden het goed vol het spel golfde in het vervolg van de wedstrijd op en neer maar voor beide teams leverde het weinig kansen op. Het bleef 2-0 waardoor we naar een paar nederlagen nu eindelijk weer eens de 3 punten in eigen huis konden houden. Een mooie teamprestatie.

Volgende week wacht de MO13-1 een echt meidentoernooi bij ADO`20 te Heemskerk, dat voor het eerst wordt gehouden.