MO17-1: zege op Kolping Boys

Het was weer tijd voor een lekkere overwinning! Na een paar zware wedstrijden moesten we naar de hekkensluiter, Kolping Boys in Alkmaar. Toch gingen we niet met een gerust hart, want keeper Amber was geblesseerd (ons jaar staat in het teken van de eredivisie EN van blessures!).

Maar ook Kolping Boys had een blessuregolfje. Sport ist Mord, zo vatten onze Oosterburen dat treffend samen. We hadden via een eigen goal van de thuisploeg net de leiding genomen toen Hannelore een stamp op haar voet kreeg en de rest van de 1e helft moest ijzen. Ook Jessica was niet fit, evenals Imke en Pien tobt al het hele seizoen met een verkoudheid. In het verleden hebben wij felle duels met Kolping Boys uitgevochten, maar zij leken er vandaag niet in te geloven. Zonder echt goed te spelen liep de score langzaam maar zeker op. De uitstekend op dreef zijnde Lune lanceerde Lize, die alleen voor de keeper goed afwerkte. En kort daarna andersom: Lize, Imke en Jess zetten goed druk en nu schoot Lune schitterend raak via de onderkant lat. Invaller-keeper Anna moest af en toe uit haar hok komen, maar werd verder goed afgeschermd door het centrum met Eef Pien en Es.

In de tweede helft (nu met Luun op goal) werd er vrij lang niet gescoord. Op links combineerden Sterre en de opkomende Luca een paar keer aardig en op rechts zijn Lize en Hannelore altijd een goed duo. Sowieso werd er in de tweede helft beter getikt en zagen we diverse fraaie aanvallen, vooral over rechts. En toen werd het tijd voor een Larissa-show. Eerst lette ze goed op na weer zon gevaarlijke corner van Lize. Daarna maakte Noa steeds knap ruimte voor haar en werd ze door Anna gelanceerd: 0-5 en de voltooiing van de hattrick was een fraaie boogbal on-the-run over de uitlopende keeper heen. De nul bleef gehandhaafd door de heel alert keepende Lune. Kolping Boys kreeg namelijk nog best een paar kansen door hun snelle spitsen, maar met veel flair hield ze haar goal schoon. Volgende week weer keepen, Luun!