MO17-1 maakt weer in laatste minuut gelijk

Na drie nederlagen met een doelpuntje verschil was het tijd voor beterschap. De 3-3 thuis tegen ADO Den Haag was al aardig, maar nu thuis tegen DSS gingen we de boel recht zetten. Hier wilde DSS echter niet aan mee werken.

Nadat onze eerste aanvalsgolven na 10 minuten een beetje geluwd waren kwamen zij met slimme aanvallen door het centrum een paar keer voor de geweldige keeper Amber. Een paar keer konden Eef en Esther nog ingrijpen, maar na een snelle uitbraak redde Amber weliswaar knap, maar DSS was alerter bij de rebound. De 0-2 na zo’n 20 minuten was van hetzelfde laken een pak. Snelle aanval, geweldige save van Amber en DSS feller bij de rebound. Het waren ‘beetje jammer’- doelpunten, maar onverdiend was het niet. Wij konden daar weinig tegenover zetten in de 1e helft. Noa, Lize en Laris lagen aan de ketting en Sterre en Hannelore liepen veel, maar we kwamen de 1e helft volgens mij niet tot een schot op goal……

Na de pauze een ander Alliance. Onder leiding van de – zoals altijd – strijdbare Anna en van de uitstekende Jessica trokken we naar voren. Imke, Pien en Luca beten zich vast in hun tegenstanders en Luca waagde af en toe een uitstapje mee naar voren. Voorin gaf Lune nieuwe impulsen en hun keeper moest ineens in actie komen bij kansen voor Larissa na goed voorzetten van Lune en na een slim passje van Lize. DSS kwam veel minder aan voetballen toe, maar de aansluitingstreffer wilde maar niet vallen. Totdat Lize het ineens op haar heupen kreeg, twee verdedigers passeerde en scherp voorzette op Lune: 1-2. Veel tijd was er niet meer maar in de allerlaatste minuut was Lize weer onhoudbaar van de linkerkant en nu werd haar perfecte voorzet binnengekopt door Larissa.

Ik weet niet of PSV jullie zo aanspreekt, meiden. Maar ik moest er vanmiddag alweer aan denken. Nooit opgeven!