MO17-1 houdt ADO Den Haag op 3-3

Drie eredivisieclubs in één week! Eerst Excelsior Rotterdam, daarna vv Alkmaar en tenslotte thuis tegen ADO Den Haag. Zwaardere tegenstand is bijna niet te vinden in Nederland. In twee van de drie wedstrijden hielden de meiden zich goed staande. Vv Alkmaar (met diverse speelsters die voor het Nederlands team O16 spelen) was echter een maatje te groot afgelopen woensdag.

Deze zondag in de zon ontvingen we ADO Den Haag. Een team dat niet gekozen heeft voor de meiden-eredivisie, maar dat speelt bij de jongens O15. Een pittige tegenstander, waar we een paar keer nipt van verloren hebben de afgelopen jaren. Maar vandaag was het anders. De eerste helft was redelijk in balans. Achterin hielden Eef of Lune gesteund door Esther/Pien/Luca de boel redelijk dicht en daarachter heerste de waakzame Amber. Op de plaats van de zieke Jessica, die woensdag jl geweldige duels uitvocht met de linksbuiten van Nederland O16, deed Imke het uitstekend (als rechtsback dus). Hopelijk is haar blessureleed nu voorbij.  Eigenlijk hadden wij nog de beste kansen, maar de wedstrijd speelde zich veel af op het middenveld, waar beide teams – voor ons Hannelore, Zhitao en Sterre - fel om de bal streden, maar die ook net zo makkelijk naar de tegenstander schoven. Veel balverlies en onnodig snelle lange ballen, te weinig werd captain/spelverdeler Anna in het spel betrokken. Dat ging afgelopen woensdag tegen het sterkere vv Alkmaar eigenlijk veel beter, toen met name Anna prima overeind bleef ten opzichte van meisjes die voor Oranje spelen. Hoogtepunt was een fenomenale dieptepass (met links) van Noa op Lize, waar de keeper ternauwernood redding kon brengen.

Na rust opende Noa met een zelfverzekerde knal de score na goed doorzetten van Lize. En toen een kwartier later Larissa geweldig doorzette na een verre uittrap van Amber en zij beheerst de 2-0 binnen tikte, dachten we dat de punten binnen waren. Maar eigenlijk ging ADO Den Haag al vanaf de 1-0 achterstand beter spelen en wij liepen steeds meer achter de feiten (en de bal) aan. Met een paar fantastische reddingen hield Amber ons in de tweede helft nog een tijdje op de been. Toch was het wachten op narigheid en die kwam. Een onnodig weggegeven corner werd niet goed weggewerkt: BOEM zei de roodharige spits. En kort daarna onnodig balverlies op het middenveld en ADO marcheerde door onze defensie heen. Ook de 2-3 werd weinig scherp verdedigd. Twee of drie keer konden we opruimen, maar het ging net niet goed en daarna kon zelfs Amber de bal niet meer tegenhouden. Onze dames geven zich echter niet snel gewonnen. Drie doelpunten weggeven in een kwartier is niet knap, maar dan je zelf weer terugvechten in de wedstrijd is wel knap! Zonder morren kozen ze de aanval en drukten ADO terug. Uit een corner van Lize – twee minuten voor tijd – kwam de bal via een verdedigster weer voor haar voeten en uit een onmogelijke hoek schoot Lize de verdiende gelijkmaker binnen.

Hier kunnen we wat mee, meiden! Zaterdag ontvangen we de vriendinnen van DSS! Die staan ruim boven ons……