MO13-1 verliest in het verre Almere

Eigenlijk had ik een oefenwedstrijd bij VVSB geregeld ware het niet dat de KNVB ASC Waterwijk uit Almere heeft toegevoegd aan onze competitie. Dus ipv Noordwijkerhout werd het een ritje naar Almere. Ik heb nagekeken toen deze wedstrijd bekend werd, het blijkt de Waterwijk MO13-2 uit de MO15 competitie komt. Eenmaal op het veld, iedereen zei wat Alliance betreft “wat een lange meiden” met veel schotkracht. Na vorige week waar de tegenstander heer en meester was in het shirtje trekken en overtredingen maken bij doelrijpe kansen zou het in Almere ook wel eens zo kunnen zijn. Dat zal wel het 2e klasse niveau zijn waar we veel tegen 2e jaars MO13 spelen. Een klasse te hoog voor ons. De 1ste  twee wedstrijden waren leuk om te zien ook omdat het ex 3e klassers waren maar wel iets hoger eindigden dan onze eigen MO13-1.

Iets na 10 uur begon de wedstrijd al gauw werd duidelijk dat we weinig te vertellen hebben want na nog geen 5 minuten lag de bal in het netje 1-0. Deze stand hielden we toch lang vol en onze meiden durfden aan te vallen tegen deze lange meiden. We kwamen wat meer in de wedstrijd maar het leverde weinig kansen op ook omdat de tegenstander veel te fel was met de schouder, we moesten het fysiek afleggen tegen Waterwijk, ook de scheidsrechter liet alles maar gaan, vlak voor de rust werd het 2-0. Een prima stand voor ons tegen het fysieke geweld wat de tegenstander hanteerde. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld, we zochten regelmatig de aanval maar achterin hadden ze grote stevige meiden staan waar niet doorheen te komen was. Het warme weer werkte ook niet mee. Waterwijk scoorde uit 2 counters op snelheid de 3 en de 4-0. Milla scoorde de verdiende

tegentreffer 4-1. Bij deze stand bleef het. We zijn trots dat onze meiden zich toch goed weerden tegen het fysieke geweld, alleen het maakt het er niet leuker op, zeker niet voor de meiden als we dit elke week tegenkomen tegen “echte” 2e klassers.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Amstelveen Heemraad.