MO17-1 ten onder tegen koploper ’t Gooi

Na de geweldige najaarsserie in de eredivisie heeft de MO17-1 het lastig in 2019. Vorige week werd nipt verloren van Kadoelen en deze zaterdag kwam ’t Gooi op zoek. Onze matches tegen deze goed voetballende tegenstander met een prima en correcte technische staf zijn altijd het aanzien waard en spannend. Het waaide hard en het ging steeds harder waaien.

In de 1e helft gingen wij furieus van start in een door collega Jan helder omschreven 4-4-2 formatie met de snelle spitsen Larissa en Lize voorin, in de rug gesteund door de als altijd felle Anna. Achterin was iedereen – ondanks de absentie van Eef - op zijn gemak doordat Amber de keepershandschoenen weer had opgepikt. Centraal achterin stonden Pien en Esther pal en de goed opkomende backs Jessica en Luca waren weer goed als altijd. Op het middenveld vormden Sterre, Lune en Hannelore (en later Zhitao en Imke) een energieke halve cirkel rond Anna en met de wind in de rug drongen we ’t Gooi naar achterin. Helaas klapte een keer de buitenspelval te laat dicht en scoorde ’t Gooi. Onze gelijkmaker was prachtig. Een aanval over links kwam bij Anna terecht, die voorzette op Lune en zij scoorde keurig de 1-1.
Na rust hadden we tegenwind. En die wind nam steeds verder toe. Uit een corner maakte ’t Gooi de 1-2, Daarna streden wij met de moed der wanhoop om gelijk te maken. De wedstrijd werd pittiger, maar de uitstekende scheidsrechter hield alles in het oog. We kregen een paar – lastige - kansjes voor de ijverige Larissa na goede passes van Hannelore en Lize, maar het geluk was niet aan onze kant. Ook ’t Gooi brak een paar keer gevaarlijk door, maar Amber liet zien dat zij nog steeds formidabel kan keepen.
Beste meiden, niet teveel treuren. Jullie hebben geweldig geknokt en op een goeie dag krijgen we onze revanche. Dus dit zal somber stemmen, voor een paar dagen. Maar die arme meiden van ’t Gooi hebben die schreeuwerige en zeurderige ouders voor de rest van hun leven. Volgens mij hebben wij uiterst waardig verloren, maar waardig winnen is ook een kunst.