MO13-1: Effectief in Amstelveen

Terwijl heel veel teams vrij waren afgelopen zaterdag ivm voorjaarsvakantie, trad de MO13-1 gewoon aan afgelopen zaterdag in de vroege ochtend bij Roda`23 in Amstelveen. Een club met 5 velden, en jahoor onze meiden mochten op het hoofdveld spelen. Klokslag 9 uur werd er afgetrapt tegen de grote meiden van Roda`23, althans het grootste deel. Al gauw werd het een eenrichtingsverkeer richting het Alliance doel, we hadden weinig te vertellen in de 1ste 20 minuten we werden ver teruggedrongen en kwamen niet aan aanvallen toe.

Wonder boven wonder bleef het lang 0-0 tot halverwege de 1ste helft toen uit de kluts Roda`23 op 1-0 kwam. Zeker in de vroege ochtend was het nog koud maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de zon steeds sterker, dus prima voetbalweer. Eén van de 1ste keren dat we over de middenlijn kwamen en een goed lopende aanval werd  het een minuut later gelijk door een mooi schot met links van Milla in de benedenhoek. Er werd deze 1ste helft  hard gewerkt door alle meiden maar vooral “tegenhouden”, maar effectief waren we wel. 1 kans, 1 doelpunt. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld maar kwamen we iets meer over de helft heen. We hadden 13 speelsters tot onze beschikking, dus iedereen kon een beetje op zijn eigen positie blijven staan ook als er gewisseld is, behalve Emmy eindigde de wedstrijd als linksbuiten terwijl ze normaal in de verdediging staat. Uiteindelijk na 10 minuten was het Roda`23 dat weer de leiding nam 2-1. Onze meiden toonden veerkracht want binnen een minuut scoorde Milla uit een corner van Sophia de 2-2. Zoals gezegd uit de 3 kansen die we kregen scoren we twee keer. De laatste minuten was het nog billen knijpen, maar door de werklust van alle meiden bleef het 2-2. Een prima resultaat ook omdat we het grootste gedeelte van de wedstrijd op onze helft werd gevoetbald, dus nogmaals we mochten tevreden zijn met deze 2-2.

Volgende week is de MO13-1 vrij ivm vakantie, de eerstvolgende wedstrijd is 2 maart uit bij FC Purmerend, een oefenwedstrijd.