MO13-1 wint oefenwedstrijd bij DSS

Afgelopen zaterdagmiddag stond er een oefenwedstrijd bij DSS MO13-1 op het programma. De meiden vonden het leuk om weer een wedstrijd te spelen, immers vorige week zijn we weer begonnen, toen stond er een toernooi bij HBC op het programma. De meiden van DSS komen we elk jaar tegen hetzij in een oefenwedstrijs als competitie, dus al 3 jaar lang. Vaak trok DSS net aan het langste end in de competitie maar oefenwedstrijden zijn wij heer en meester.

Ook deze koude zaterdagmiddag met een lekker zonnetje erbij en op het andere veld speelde Alliance MO17-1, werd het een leuke wedstrijd, DSS dat laatste eindigde in de 2e klasse en nu ook 3e klasse gaat spelen. Het bleef lang 0-0, onze meiden waren de betere ploeg, maar het was oppassen geblazen voor de counter. Er waren mooie één tweetjes, af en toe een klein kansje totdat Sophia net als vorige week van afstand de bal in de kruising joeg over de kleine keepster van DSS (ondanks haar lengte pakte ze veel ballen) 0-1. De prima scheidsrechter (ik heb me laten vertellen 75 jaar) floot een goede wedstrijd. Hij gaf na die 0-1 een terechte strafschop aan DSS maar helaas ze schoot hoog over dus we gingen met een 0-1 stand rusten. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld alleen DSS kreeg wat meer kansen, ook nu bleef het 10 minuten lang in de 2e helft 0-1 totdat Julie uit de rebound de 0-2 binnenschoot. Daarna was het verzet van DSS gebroken, wel was duidelijk dat ze een sterke verdediging hadden en een minder goede aanval. Het werd 0-3 door Welmoed, daar tussendoor kreeg Luna een hele goed kans op 0-4 haar diagonale inzet greep de keeper uit de benedenhoek. Daarna was het Welmoed 0-4 en uiteindelijk een seconde voor tijd werd het 1-4.

Meiden, het was een prima wedstrijd van jullie, we hebben mooie combinaties gezien.

Maandag 21 januari wacht de inhaal wedstrijd thuis tegen HFC uit de najaarscompetitie, bij winst eindigen we als 4e.