MO17-1: een goed begin…

Gehavend begon de MO17-1 aan het nieuwe jaar. Keeper Belle geblesseerd, Hannelore ook, Imke ook nog steeds, Noa helaas ook en Uzza gaan we lang missen. En twee meiden die meerdere malen hebben ingevallen, namelijk Hannah en Noa (uit MO15-1)…. u raadt het: geblesseerd. Gelukkig wilden keepster Jill en Zhitao een handje toe steken en beschikten we ineens over nieuwkomer Larissa!


Tegenstander DSS MO19-1 was tweede geworden in de Hoofdklasse MO19, dus dit leek een stevige oefenpot te worden. Het werd echter nogal eenrichtingsverkeer, want onze meiden waren een stuk pittiger en bleken aan de bal en in de combinatie duidelijk verder. Keepster Jill kon zich in de 1e helft beperken tot het deskundig opbouwen via Eef, Esther of Anna. En natuurlijk deden de backs Jessica, Pien en Luca actief mee en voetbalden we ons steeds soepel naar voren. En dat was niet gunstig voor DSS want de aanvalsters hadden er vandaag onstuimig veel zin in. Enorm veel beweging voorin: natuurlijk de altijd actieve Lune, maar ook Lize en Amber waren continu bereikbaar, waardoor ze makkelijk bereikt werden door middenvelders Zhitao en Sterre. Anna dook steeds vlak bij de spitsen op en zij scoorde – met links – de 0-1. Daarna scoorde ze nog een keer schitterend uit een prachtige stift van Lize, maar de goal werd afgekeurd. Vervolgens liet Larissa zien dat zij direct een aanwinst is. Razendsnel en balvaardig bleek zij een handenbinder voor de DSS-defensie. Een listig ‘wippertje’ ging nog net over en even later stuitte ze op de keeper. Tegen de verhouding in kwam DSS nog op gelijke hoogte via een penalty van de goed leidende scheidsrechter. Balverlies op het middenveld zorgde namelijk uiteindelijk voor vasthouden door Eef, volgens de meiden (ruim) buiten het strafschopgebied, maar een penalty bleef het. En zo maakte DSS met het eerste schot op onze goal gelijk. Dat duurde overigens niet lang, want via een razendsnelle combinatie door het centrum kwam Anna in de ’16’ en weer was ze met links trefzeker. Daarna een prachtige dieptepass van Anna (of Lize?) op de voluit sprintende Larissa, die met een elegante boogbal voor de 1-3 zorgde.
Na rust bleven de meiden geïnspireerd. Het plezier spatte er af en uit een vrije trap van Anna scoorde Amber (een echte Haarlem All Stars goal!) 1-4. Daarna was Lize weer eens twee verdedigers te snel af en was het 1-5. DSS deed wat terug met een schot van buiten het strafschopgebied (we werden wat lakser achterin), maar dat leidde tot de mooiste – succesvolle aanval van onze MO17-1. Een dieptepass op maat van Anna, Amber op volle snelheid; daarna de perfecte voorzet op de insprintende Larissa, die hard en zuiver inschoot. Kort daarop liet Lize zien dat ook zij makkelijk twee man voorbij komt en met links kan scoren: 2-7. DSS schoot nog een keer prachtig van afstand raak, maar het slotakkoord kwam van Amber, die een verre voorzet ineens op haar slof nam.
Dat zag er zeer veelbelovend uit, meiden. 8-3 zege op een MO19-1 Hoofdklasse.