Alliance meiden en dames tegen Oranje Leeuwinnen!

De bekende nieuwjaarswedstrijd tussen de Koninklijke HFC en de oud-internationals kent een nieuwe ontwikkeling. Vanaf dit jaar speelt een Royal Haarlem All Stars team tegen de vrouwelijke oud internationals. En om het nog mooier te maken: maar liefst 5 van die Haarlem All Stars waren Alliancers.

Van Vrouwen 1 Roos Nelissen, Merel Kuhlmann en Ilse Molenaar. En twee jonkies uit de MO17-1: Anna van der Vlist en Amber Lesierse. Ze moesten flik aan de bak, want erg oud en ongetraind bleken de ex-leeuwinnen niet te zijn. Onder andere Daphne Koster, Anouk Hoogendijk, Dyanne Bito, Kirsten van de Ven en Manon Melis bleken nog fit als een hoentje. Maar de All Stars beten van zich af en namen zelfs brutaal de leiding. Die 1-0 kwam van de schoen van Amber, die een goede, maar flink hobbelende voorzet van rechts met de wreef beheerst binnen schoot.

Daarna werden de leeuwinnen steeds sterker, maar tot kort voor rust hielden de All Stars de 1-1 vast. Helaas vielen er toen snel twee goals en tijdens de rust vreesde iedereen dat het een afstraffing zou worden. Niets bleek minder waar. Want kort na rust zette Anna een aanval op, kreeg de bal terug en ze schoot schitterend raak. Er kwamen steeds meer kansen voor Oranje en na de 4-2 leek de wedstrijd gespeeld, maar weer kwamen de Haarlemse dames terug.
Bij die eervolle 4-3 nederlaag bleef het. De Alliance-delegatie kon hier goed mee leven en wat overheerste was trots op onze dames en meiden.

Een videoverslag is te vinden op de website van RTV Noord-Holland.