MO17-1 wint van de kampioen van de eredivisie Oost!!!

Het begon gezellig te miezeren toen de wedstrijd Alliance ’22 – FC Eindhoven van start ging en al voor rust moest de verlichting aan. Na de matige wedstrijd tegen Excelsior waren de meiden gebrand op eerherstel en het bezoek van de kampioen uit divisie Oost inspireerde natuurlijk ook.

Achterin stond het weer als een huis met de twee bloedfanatieke blonde backies Jess en Luca, die hun tegenstander werkelijk geen meter gunden. Ook Esther en Pien waren lekker fel in de duels en Eef voerde zoals gebruikelijk de regie van achteruit. Dat leidde tot een goede opbouw, waardoor onze middenvelders de bal in de voet kregen in plaats van hoog over. De 1e helft waren wij iets sterker, zodat we terecht met 1-0 gingen rusten. Een goede goal van Anna. Verder was Amber een paar keer gevaarlijk, maar hun keeper was alert.

De tweede helft bleef het een spannende strijd met twee goede teams die probeerden te voetballen en die pittig, maar sportief de duels in gingen. Voor rust hadden wij het middenveld in handen met de strijdbare Sterre en Imke afwisselend op links en natuurlijk de zoals altijd prima passende en duellerende Hannelore op rechts. Na de gelijkmaker van Eindhoven kwamen we toch weer op voorsprong doordat Amber alert reageerde op de rebound na een machtige vrije trap van Anna. Daarna was het tijd voor Noa’s masterclass corners nemen. Snoeihard ineens binnen: 3-1. Het bleef spannend, want Eindhoven wist een bal over de goed keepende Belle te ‘lobben’. Die 3-2 bleef niet lang staan, want Noa draaide goed van haar verdediger weg, versnelde en had de goed meegelopen Lune gezien: 4-2. In de slotminuut maakte Eindhoven uit een snelle counter nog de 4-3, maar toen floot de goed leidende scheids voor het einde.

Een prima prestatie, meiden. Goed gevoetbald en ook als team fantastisch gestreden!