MO17-1 ten onder op Woudenstein

Je kunt bepaald niet zeggen dat we de wedstrijd tegen Excelsior onderschat hebben. De MO17-1 wilde graag die knappe tweede plek in deze divisie vasthouden. Een gelijk spel zou genoeg zijn geweest, nu zijn we op doelsald0 derde achter Feyenoord en Rijnsburgse Boys.

Het begon al niet best. We stonden vlot achter door een lucky shot uit een vrije trap. Meteen daarna tikte Amber bijna een schot van Eef binnen. Onder leiding van de uitstekend en gedreven spelende Anna trokken wij naar voren. Hannelore won bijna alle duels, Imke viel prima in op linkshalf en voorin was Lune de eerste helft voortdurend op haar brommer langs de linksback vertrokken. Maar de goal viel nogal schlemielig aan de verkeerde kant. Uit een corner ging de bal via een verdedigster over onze eigen doellijn. Kort daarop presenteerde de scheids ons op een presentje toen Noa werd omver geduwd (volgens ons buiten de 16) en Eef verzilverde het cadeau. Maar we waren nog niet uitgejuicht toen Pien in de sprint werd geklopt door hun snelle en sterke spits. Voorin had Excelsior sowieso veel kwaliteit lopen. Esther en Pien hadden hun handen vol aan hun spits. En Jessica vocht fascinerende duels uit met hun beste speelster. Linksback Luca had op haar bekende, geheel eigen wijze haar rechtsbuiten onder controle. We kregen nogal wat kansen – schot van Amber op de paal – maar met 3-1 gingen we de rust in.

Na de pauze bleef het beeld vergelijkbaar. Veel kansen: we speelden eigenlijk helemaal niet slecht. We zagen mooie aanvallen, bijvoorbeeld via Anna op Sterre, die prachtig voorzette op Lune, maar net voorlangs. Nog eens een schot van Noa dat net smoorde. Dat deed Excelsior effectiever. Met hun snelle spitsen counterden ze heel handig en zij  maakten alles af. De 4-1 viel, daarna leek Anna na een mooie solo de spanning terug te brengen, maar door een aaneenschakeling van missers achterin werd het uiteindelijk 6-2 voor Excelsior.