MO13-1: Swift veel en veel te sterk

Voor de MO13-1 stond afgelopen zaterdag eigenlijk de uitwedstrijd tegen Velsen op het programma ware het niet dat we vorige week, dus vrij laat, Velsen zich afmeldde omdat ze te weinig speelsters hadden. Deze wedstrijd wordt nu ingehaald op maandag  5 november. Het was zonde om niet te gaan spelen, we hadden ondanks de vakantie periode 14 speelsters tot onze beschikking.


Na veel heen en weer mailen/bellen met clubs/teams, ik denk ruim clubs/teams, alle 8 hadden te weinig speelsters in deze vakantieperiode, maar ja de tijd begon te dringen dus uiteindelijk kon er bij Swift in Amsterdam gespeeld worden. Swift heeft een hele grote meidenafdeling, Swift had een team samengesteld, want sommige meidenteams speelden ook nog competitie, uit MO11 en MO13 speelsters, dat is het voordeel van veel meidenteams, maar ja alle Swift meidenteams spelen in hogere klasses dan Alliance meidenteams. Dus het was vooraf duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden, maar ja ze wilden graag spelen na vorige week ff een vrije zaterdag gehad te hebben.

Enfin uiteindelijk hadden we deze week nog 2 afmeldingen, uiteindelijk hadden we 12 speelsters. Het was al gauw duidelijk dat we niets te vertellen hadden, onze verdediging kwam veel onder druk te staan, aanvalleend waren we zeker de 1ste helft machteloos want iedere keer als onze aanvallers de bal hadden zaten ze er bovenop. In de competitie doen we het goed, maar in deze wedstrijd hadden we weinig te vertellen, de ruststand was 5-0. De 2e helft kwamen we er wat meer uit, zeker als we voorin wat feller waren geweest, we kregen onze 1ste corner, daar ontstond ook ons eerste grote kans uit, dan had er een doelpuntje ingezeten maar uiteindelijk werd de eindstand 8-0. Na een week niets gedaan te hebben op voetbalgebied konden we afgelopen zaterdag weer ff ballen.

Aankomende week wordt het een drukke week, a.s. vrijdag volgt er eerst een clinic (waar ruim 40 Alliance meiden) aanwezig zijn bij vv Alkmaar,  zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie Onze Gezellen en maandag 5 november de uitwedstrijd tegen nummer 3  Velsen.

Geschreven door Robin de Zwart