MO17-1 pakt de draad weer op in Hoorn

Na de stevige nederlaag tegen Feijenoord hebben de meiden zich snel herpakt. Met een stevige overwinning zouden we alweer de derde plaats kunnen pakken. Grote verontwaardiging over een fout citaat in het HD: “dat ze in de kleedkamer al over het verlies heen zouden zijn geweest’. Nou, de meerderheid is er nu nog doodziek van. Gelukkig, want je moet er als trainer toch niet aan denken dat meiden die op zulk hoog niveau spelen zo oppervlakkig zouden zijn.

Voor Always Forward beloofde dat niet veel goeds, maar ze hadden in zoverre geluk, dat onze selectie wat was uitgedund. Hannelore was er niet, Eef nog geblesseerd, Pien een zere rug, Amber nog altijd niet fit en Lize en Uzza snotterig. Gelukkig viel Zhitao in, al had ook zij een zere enkel. Hierdoor verliep de 1e helft wat mak. Always Forward beschikt over een degelijk team, al die meiden kunnen voetballen, maar onze verdediging stak in goede vorm. Jessica was baas op rechts, Luca op links en in het centrum was Esther onverzettelijk. Als er al iemand door dreigde te piepen was Lune daar en de attente Belle hoefde maar een keer goed te redden op een doorbraak. We gingen rusten bij 0-1 door een schot van Uzza, dat de keepster niet goed verwerkte.

Na rust liep de voorsprong op, al was dat niet door goed aanvalsspel, maar wel door individuele klasse. Op het middenveld werkten Imke, Zhitao, Sterre en Anna hard, maar ook Always Forward verdedigde zich fel. De aanvallen liepen stroef, er was te weinig beweging en daardoor kwamen er pas op het laatst uitgespeelde kansen. Maar mooie aanvallen heb je ook helemaal niet nodig als je bijvoorbeeld Anna hebt. Een metertje of vijf buiten ‘de 16’ kreeg ze de bal, legde hem goed en schoot schitterend in de kruising. Daarna prikte ook Lize handig een bal in de kruising en de 0-4 kwam uit een verre bal van Lune waar Lize zo hinderlijk diep ging dat de keeper de bal miste. Uit de mooiste aanval van de middag via Anna, Lune, Imke en uiteindelijk Lize, werd deze laatste onderuit geschoffeld. De laat ingevallen Pien had wel zin in dat buitenkansje: 0-5.