MO17-1: Bekerwinst bij Geel Wit-jongens

Na de matige start afgelopen donderdag tegen Bloemendaal waren de meiden erop gebrand iedereen te laten zien, dat ze lekker kunnen voetballen. Uit bij Geel Wit werd vanaf de 1e minuut lekker gevoetbald, keeper Belle (ook donderdag al goed op dreef met prima reddingen) kon opbouwen en voetbalde actief mee.

Achterin streden de backs Jessica en Luca als furiën; stevig in het duel en soeverein in de passing. En het centrale duo (eef & esther, prima aangevuld door Pien) oogde eveneens zeer solide.

Daar viel voor de tegenpartij weinig eer te halen en dat werd op het middenveld al niet beter, waar captain Anna de scepter zwaaide. Gesecondeerd door de uitblinker van donderdag (Hannelore) en Sterre, zwierf Anna steeds achter de voorhoede. Verder op het middenveld Imke, die zowel donderdag en zeker zaterdag speelde alsof zij al jaren in het team hoort. Rustig aan de bal, goed tikkend en een enorme kilometervreter. De drie voorin: Uzza, Lize en Lune, waren vaak gevaarlijk, maar Uzza had pech (paal) en Lune schoot over na een mooie aanval.

In de tweede helft – met lichte tegenwind – kwamen we al snel op voorsprong. Een mooie langgerekte aanval kwam van de linkervleugel via Hannelore bij Lune, die knap in de verre hoek schoot. Daarna zagen we een goede vrije trap van Hannelore die door Pien voor Anna werd klaargelegd, die uit de draai snoeihard de 0-2 binnen-kogelde. Daarmee was het verzet van Geel Wit wel gebroken. Geel Wit kwam af en toe wel in de buurt van Belle, maar die keepte een prima wedstrijd. Er kwamen voor ons nog de nodige kansen, waarbij vooral Luca – als invallinksbuiten – pech had, maar uiteindelijk viel de 0-3 toch dankzij onze goochelaar Lize: controle op de knie en daarna uit de lucht een bekeken boogbal over de keeper heen.

Prachtige wedstrijd, dames. We gaan door.