De nieuwe MO13-1 voor het eerst op een groot veld

Het is moeilijk om in deze periode nog een oefenwedstrijd te regelen voor nieuwe teams, omdat bij veel clubs de velden eruit liggen. Uiteindelijk is het toch gelukt om bij FC Aalsmeer een oefenwedstrijd te spelen tussen de nieuwe teams. Het hoofdveld, daar was net een nieuwe kunstgrasmat aangelegd en jawel hoor we mochten voor het eerst hier gebruik van maken. FC Aalsmeer MO13-2 was de tegenstander, ook meiden waar de meesten uit de MO11 komen, ook bij onze MO13-1, waar meer dan de helft van de speelsters uit de MO11 komen.

Bijna 30 graden op het kunstgrasveld, petje af voor de meiden. We hadden afgesproken dat we 4x een kwartier zouden spelen, dat kwam nu goed uit, vanwege de hitte maar ook dat we de meiden nog wat konden vertellen. “Buitenspel” dat is toch het moeilijkste van het spel. De coaches kenden alle speelsters uit onze tijd bij de MO11. Prettig, en één nieuw lid in de gelederen, Cedi  deed  vorige week al mee met het toernooi bij De Blokkers en ze had ook al 2 keer meegetraind. Deze oefenwedstrijd komt ons goed uit ook omdat de 1ste bekerwedstrijden al begin september gepland staan en waar een aantal mensen net terug zijn vakantie, dus veel oefenmogelijkheden hebben we niet.

 

De wedstrijd tegen FC Aalsmeer MO13-2 leverde een leuke wedstrijd op, waar onze meiden het prima deden op het grote veld, waar de 2e jaars Luna de 1ste jaars mee moesten nemen. We speelden de 1ste en 2e kwart veel op de helft van de tegenstander waar een paar kleine kansjes kregen. Het 2e kwart kwamen we op 0-1 door Lois. Deze stand bleef heel lang op het scorebord staan. We moesten ook ff kijken hoe we de  posities moeten invullen, de meeste weten we wel, dus door wat wisselingen waar natuurlijk de uitslag niet belangrijk was werd er door Aalsmeer nog 2x gescoord.

We konden terugkijken op een leuke wedstrijd waar onze meiden het prima deden….. Op naar begin september……

Namens de nieuwe MO13-1 wensen we iedereen een goede vakantie toe en tot volgend seizoen!!!!!


Geschreven door Robin de Zwart