MO17-1 wint eredivisietoernooi

Een geweldige bezetting van onze poule tijdens het ’t Gooi toernooi: Eindhoven, Rijnsburgse Boys, ‘t Gooi en wij. Dat is interessant om te zien waar iedereen staat. En de les is duidelijk: als onze meiden geconcentreerd spelen, dan hoeven we voor niemand bang te zijn.

Dat bleek tijdens het geweldige eerste duel tegen ’t Gooi. Dat is een snelle, pittig spelende ploeg, met veel combinatiegevoel. Het werd een prachtige op-en-neer golvende strijd, precies wat we komend seizoen in die eredivisie willen zien. Achterin organiseerde Eef weer soeverein, Pien, Esther en Jessica vochten felle duels uit en Luca was haar rechtsbuiten de baas (zoals de hele middag). Op het middenveld liet Sterre zien dat ze weer helemaal aan het terugkomen is na een jaar vol blessures en ziekte. Haar pass op Lune was erg goed op maat. Lune had bepaald geen intikkertje…. Maar ze slaagde er toch in de keeper te passeren met een schot van buiten de ‘16’. Onwaarschijnlijk knap.
Daarna waren de meiden van Rijnsburgse Boys aan de beurt. Die hadden de 1e wedstrijd tegen Eindhoven gewonnen en lagen dus goed in de race. Maar wij kenden weer een bliksemstart met Rubie, Amber en Lize flink storend; goed in de rug gedekt en ondersteund door Hannelore, Anna en Uzza. Amber kreeg een schietkans, de keeper redde fraai, maar Lize lette het beste op, kapte iemand uit en tikte beheerst de 1-0 binnen. Daarna weer een pittige strijd die wij uiteindelijk in ons voordeel wisten te beslechten, toen de keepster dacht dat Lize echt niet ging storen, maar vervolgens Lize’s startsnelheid onderschatte. Nooit doen! Ze omspeelde de keeper en tikte de 2-0 binnen.
Doordat iedereen zo aan elkaar gewaagd was en er veel gelijk gespeeld werd door de anderen, waren wij na twee wedstrijden al onbereikbaar geworden. Het effect was duidelijk: er werd minder fanatiek gestart tegen het nog puntloze Eindhoven. Die maakten daar dankbaar gebruik van en uiteindelijk kwamen we 0-1 achter en dat liepen we niet meer in.
Meiden, trots op jullie. Was een zwaar jaar, veel geleerd en op het laatst weer geoogst in drievoud: naar eredivisie, NK gewonnen en nu ook dit zwaar bezette toernooi!

MO17 1