MO13-2 wint in Hoofddorp ondanks de hitte

Voor de MO13-2 stond er deze zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma en wel de uitwedstrijd tegen Hoofddorp MO13-1. Het was warm, dus na een kwartier ff een drinkpauze nemen. We begonnen goed aan de wedstrijd, 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn.

Het leverde wat kansjes op, waarempel na 10 minuten stonden we achter door niet opletten in de verdediging waardoor Hoofddorp door kon lopen en de 1-0 scoorde. Het bleef toch lang 1-0, Hoofddorp gebruikte veel hun lichaam om zo onze meiden af te stoppen. Uiteindelijk na 20 minuten kwam de verdiende gelijkmaker, Jonna kreeg de bal op het middenveld die Lana lanceerde en de 1-1 op het scorebord deed belandden. “Welke scorebord?” Nog voor de rust, zoals gezegd Hoofddorp was fel, kregen we op de rand strafschopgebied een vrije trap te nemen. Romi schoot de bal in de kruising, a la Messi. 1-2 was de ruststand. De tweede helft kon je vooral bij onze meiden zien dat de hitte een rol ging spelen, we werden wat teruggedrongen, maar het leverde voor Hoofddorp geen kansen op. Op dat moment vergaten we te voetballen, het was noodzaak om stand te houden, tot aan de drinkpauze. Gelukkig lukte dat, na de drinkpauze die ons wel goed uitkwam, begonnen we weer te voetballen, uiteindelijk was het Sophia die de zege veilig stelde.

Een leuke wedstrijd, en trots op het team, toch een klasse hoger gaan spelen, van de 14 teams eindigen we op een mooie 7e plaats in de voorjaarscompetitie.

Dinsdag speelt de MO13-2 een internationale wedstrijd thuis tegen Charlbury Town U14G, dat 3 oefenwedstrijden rond Haarlem speelt. KOM ALLEN KIJKEN, toegang is gratis!!!!