Einde van een tijdperk: deel JO19-1 zwaait af

Een prachtige dag om meer dan de helft van de JO19-1 spelers (en de technische staf) hun laatste jeugdwedstrijd te zien spelen.

Jurrian was bang dat de emoties te hoog op zouden lopen en sloot aan bij het eerste. Ook Bas en Tim waren bang dat het hen teveel zou worden en lieten de eer aan de nooit versagende Friese Strijder Willen de Vreeze. Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Nigel, die voor de zekerheid een foto van zijn arm ging laten maken, nadat hij na een lange rush over de achterlijn was gewerkt.
Voor de laatste wedstrijd in de hoofdklasse was Uitgeest te gast en al in de 1e minuut werd duidelijk dat zij vooral slachtoffer zouden worden. Joël – volgend jaar te bewonderen in Eindhoven – combineerde met de kleine tovenaar Mattijs en die schoof de 1-0 binnen. Daarna werd Jop onplezierig in zijn gezicht getikt in het penaltygebied en de scheidsrechter beloonde dat met een penalty. Joël verrichte de executie weer op zijn geheel eigen, relaxte wijze. We maakten ons op voor een lekkere slachting, want Uitgeest kwam er tegen de onverzettelijke captain Wesley en zijn adjudanten Steef en Hans niet aan te pas. Ook op het middenveld waren we met Joep en Jop superieur. De backs Lars en Youri kwamen met regelmaat op, Youri had een paar verfijnde steekpassjes in huis en Lars schoot in de tweede helft een vrije trap prachtig op de lat. Maar Tijn, altijd opgewekt en in voor een geintje, fleurde zijn verder foutloze performance op met een vleugje Karius, waarna Uitgeest maar vast de eer redde.
In de 2e helft werd het wat gezapig en toch zeer onderhoudend. Uitgeest kwam er nauwelijks uit, de concentratie daalde, maar de mooie goals bleven komen. Pepijn haalde daverend uit in de 1e minuut: 3-1. Tikkie-takka en Joël schoof tergend langzaam binnen met links. Een weergaloze lob met links van Mattijs betekende de 5-1. Nog weer een doelpunt van Pepijn, die kapte, draaide en pesterig subtiel binnen-prikte. En het slotakkoord was voor de actieve Mattijs, die zijn hattrick voltooide.
Einde van de jeugd voor veel van deze kerels. Maar gelukkig groeit de gehele technische staf met jullie mee naar de grote mannen. Veel succes en tot volgend seizoen.