Threepeat! Alliance 013 meiden winnen 3e Nederlands Kampioenschap op rij… deze keer zonder tegendoelpunt!!

Wow.

Op Hemelvaartsdag, tijdens het Nederlandse Kampioenschap in Alkmaar, hebben de Alliance 013-1 meiden een clinic gegeven in aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

Tegen de, naar verluidt, beste clubteams van Nederland, tikten de Haarlemse meiden glimlachend de ene na de andere tegenstander weg. Het is voor deze bijzondere groep meiden het 3e NK op rij en het zoveelste bewijs dat de meiden van Alliance ‘22 bij de top van het Nederlandse voetbal horen. (Over 2 weken gaat ook de MO17 voor hun 3e NK op rij, en dit jaar dingt ook de MO11 mee).

De statistieken rondom dit NK spreken tot de verbeelding:
• 5 wedstrijden
• 5 x winst
• 15 doelpunten voor
• 0 doelpunten tegen.

Coaches, trainers, ouders, de arbitrage, organisatoren en tegenstanders waren allemaal vol lof over dit collectief. De speelse wijze waarmee de meiden de bal lieten rondgaan. Terwijl de meeste teams 1 of 2 schutters hebben, scoorden bij Alliance maarl iefst 6 verschillende meiden. De ingestudeerde corners werden perfect uitgevoerd en leverden 3 prachtige doelpunten op. De rugdekking was op alle linies formidabel.

Maar ook individueel toonden de meiden hun klasse. Luna was bijna onhoudbaar op de rechterflank; de linksbenige Mex en Renee scoorden beide overtuigend met rechts; Eva, Maja, Cathelijne en Mathil stoorden voordurend op het middenveld; Lize, Fiene en Jet zorgden ervoor dat bijna ieder tegenaanval al voor de middenlijn doodliep; pitbull Katie, als aanvallend middenvelder, liet zien dat ze ook een wereldschot in huis heeft; Lotte en Amber hielden de laatste linie potdicht en zorgden er, samen met keeper Mara, voor dat er geen enkel tegendoelpunt viel. Onwaarschijnlijk maar waar, geen tegendoelpunten.

En nee, het was niet altijd even mooi. Het gemak waarmee ze soms speelden, leidde tot slordigheid. Niet per se in het creëren van kansen, maar wel in het afmaken daarvan. Tja, de coach moet iets hebben om over te klagen, toch?

Na het heffen van de beker werd er hardop gevraagd: “Het ging iets te goed, lag dat nou aan ons of de tegenstanders?”

Het antwoord, meiden, is wat mij betreft simpel: het ligt aan jullie. In januari gingen de meiden de uitdaging aan om te gaan spelen in de 2e klasse jongens competitie. Dat ging alles behalve makkelijk. Het is sneller, feller en de jongens willen per se niet van de meiden verliezen. Dit was wennen voor de meiden. Ze hebben gekozen voor de moeilijkste weg. Hun overtuigende NK overwinning geeft aan hoe snel ze zich in een paar maanden hebben ontwikkeld.

Meiden, deze NK beker is jullie beloning voor een dappere keuze. Geniet ervan!
Mo13 1 NK