MO13-2 wint zinderende 1/8 ste finale

Na de poulewedstrijden van de beker waar alles gewonnen werd, de 1ste ronde waar we stuntte tegen Overbos dat 1ste klasse speelt, daarna de 2e ronde vrijgeloot en afgelopen woensdag de 1/8 ste finale uit bij Haarlem Kennemerland MO13-1.

Als het  na de reguliere speeltijd gelijk blijft dan zouden er penalties genomen moeten worden. Afgelopen maandag hebben we daar nog eens op geoefend. Haarlem Kennemerland waar we in de najaarscompetitie van wonnen, eigenlijk met moeite en we wisten dat ze veel lange meiden hebben. Ook wisten we dat we het destijds moeilijk hadden. Als we net als afgelopen 2 wedstrijden erg goed stonden te verdedigen hebben we vooraf ook afgesproken dat we de tegenstander geen ruimte zouden geven. De wedstrijd begon om 19 uur. Met 13 speelsters gingen we ernaar toe. De avond begon niet goed, de verkeerde sleutel van de kleedkamer hadden ze ons gegeven maar de juiste konden ze niet vinden van de meidenkleedkamer. Dan de bespreking en de opstelling maar op het veld gedaan. Aan het begin van de 1ste helft hadden we het ff moeilijk maar naarmate de 1ste helft verstreek kregen we een paar goede kansen, we gaven weinig weg, ook nu werd er weer goed verdedigd. Het werd een leuke partij, 0-0 was de ruststand, voorzichtjes werd er door de speelsters in de rust al gesproken over penalties. De 2e helft waren we de betere ploeg, je zou zeggen het kan niet missen om de volgende ronde te bereiken.  Eindelijk na een kwartier spelen in de 2e helft was het Jonna die de bal langs de keepster schoot en voor de 0-1 zorgde. Direkt na die 0-1 was het zaak om de 0-1 te verdedigen, waardoor we Floor inbrachten als 5everdedigster, dus de boel dichtgooien. Nog wel kreeg Haarlem Kennemerland een corner te nemen, vlak voor tijd, maar dat leverde geen gevaar op, zodoende plaatsten onze meiden zich voor de ¼ finale van de beker, ook is er al geloot, in mei is het FC Almere MO13-1 de tegenstander, het betreft een thuiswedstrijd. Een tegenstander die bovenaan staat in hun eigen competitie.

De technische staf is trots op onze meiden, de inzet is de laatste tijd heel erg goed!! Iedereen ging ervoor.