JO16-3G weer onderuit in Zaanstad

Voorafgaand aan de wedstrijd was er goede hoop. We hadden Zaanlandia JO16-1 uitstekend partij geboden, dus tegen hun JO16-2 moesten er kansen liggen. Dat lieten de meiden ook zeker zien.

Een groot deel van de 1e helft tikten we de mannen weg en speelden we een van de beste – halve - wedstrijden van het seizoen. Goed positiespel en veel lopende mensen. De backs Luca en Jessica stonden goed, de uitstekend spelende Eef en Esther heersten in het centrum en de middenvelders Sterre, Hannelore en Zhitao waren steeds aanspeelbaar. En onder leiding van de zeer strijdbare captain Anna waren we heer en meester op het middenveld. Voorin waren Lune, Lize en Uzza actief en ze werden vaak goed ondersteund door de (bijna) onvermoeibaar opkomende Hannelore en Zhitao. Toch kwamen we 2-0 achter door een ongelukkig weggegeven rebound en een snelle uitbraak. Heel snel hadden we de – schitterende – aansluitingstreffer binnen. Lize bediende de jarige Amber, die van de rand penaltygebied werkelijk een magistrale boogbal in het net liet ploffen. Even later stonden we bijna gelijk toen de net van de koorts herstelde Rubie de bal rakelings overschoot.
De tweede helft werd ondanks de goede inzet een beetje een ontgoocheling. De verdiende 2-2 hing lang in de lucht, maar uit een counter maakte Zaanlandia na een kwartier de 3-1 en in de minuut daarna de 4-1. Even was de concentratie weg en de wedstrijd was beslist. Uiteindelijk schoot Eef nog een penalty binnen en scoorden zij ook nog twee keer.
Het applaus van de tegenstander, hun trainer en publiek na afloop gaf wel aan dat we ons visitekaartje hebben afgegeven. Maar wat wel blijft hangen is dat we dit niet hadden hoeven verliezen en dat 6-2 dan wel heel zuur is. We geven te gemakkelijk doelpunten weg.