MO13-2: Topprestatie van onze meiden

Na midweeks gespeeld te hebben tegen Castricum en met 2-0 gewonnen stond er afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen het andere Oranje op het programma Jong Holland MO13-1. Net als de MO13-2 plaatste Jong Holland zich ook voor de 1/8 ste finales, waar zij afgelopen week doorgingen waren wij er al zeker van, op woensdag 25 april is Haarlem Kennemerland onze volgende tegenstander. Enfin afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jong Holland MO13-1. Tot op afgelopen zaterdag wisten we dat ze de 2e plaatst bezette, het zou een zware dobber moeten zijn wisten we vooraf. Dat hebben we als technische staf ze ook meegegeven dat als Jong Holland de bal heeft er bovenop gezeten moet worden.

Alle speelsters waren present, dus maar liefst 4 wissels. Klokslag 11.15 uur was de aftrap in de Alliance Arena, het was in het begin ff zoeken voor de MO13-2, de verdediging stond weer als een huis met Lotte voorop die de hele verdediging met zich meenam, Romi en later Soesja hadden hun direkte tegenstander mooi aan banden weten te leggen, dat was hun topscorer met 15 doelpunten. We begonnen met Lisa op het middenveld, omdat we vrij veel verdedigster in het team hebben was dit even een oplossing begin van de wedstrijd, tot aan de wissel daarna kwam ze weer lekker in de verdediging te staan met om haar heen het vertrouwde duo Mara en Floor. Het 1ste kwartier ging wat gelijk op maar daarna kregen we de wedstrijd helemaal onder controle, met goede kansen voor onze voorwaartsen Lana, Jonna en Liv. De bal wilde er niet in, daarbij kwam ook nog dat ze een “kleine” goede keepster op doel hadden staan. Wonder boven wonder gingen we met een 0-0 rusten. In de rust hebben we aangegeven, dat er goed gespeeld wordt, lekker fel, maar dat alleen de doelpunten nog ontbrak. De 2e helft was duidelijk dat we sterker waren dan Jong Holland, we vingen op het middenveld met Luna, Donna en Dewi en Sophia goed op. Na 10 minuten in de 2e helft was het eindelijk raak, al was hier wel een eigen doelpunt voor nodig, de verdedigster van Jong Holland raakte in paniek, dat komt omdat we vrij vroeg druk zette 1-0. Daarna zou je denken, nu de beurt aan Jong Holland, we bleven goed in onze positie staan door zoals eerder gezegd vroeg druk te zetten. Vijf minuten later was het Lana die de bevrijdende 2-0 binnenschoot. We wilden graag de nul houden, alhoewel bij één van de spaarzaamste corners van Jong Holland was het toch gevaarlijk voor het doel van Sara. Na de 2-0 werd het door Liv 3-0, (goed doorzetten van Lima), uiteindelijk werd het 4-0 door ook goed doorzetten van Jonna.

De technische staf is zeer tevreden hoe jullie dit aanpakten, de wissels moedigden het team ook aan, iedereen leefde mee met deze kanjers!! (Op de site van Jong Holland staat ook een verslag van deze wedstrijd!!!

In één week tijd hebben we 2 keer gewonnen met teams die boven ons staan.

Volgende week staat er de uitwedstrijd in Vijfhuizen op het programma tegen DSOV, ook een team uit de top drie, we verheugen ons erop!!