Alliance meiden MO11 met nieuwe lichting naar Paasbokaal!

Met invallers Renee, Eva, Finnley en Bette roken we eigenlijk al gelijk een podiumplaats bij dit Paastoernooi. Het gebrek aan parkeerplaatsen bij de club (1000 deelnemende kinderen!) leverde Shirley en Julie een stevige warming up op, slepend met de correcte snacks tas met fruit en groenten! HBC haasjes leverden de chocolade eitjes en chippies voor het even- en overgewicht! Coach Rik fluisterde ook vandaag weer de nodige mantra's in bij onze ladies in de kleedkamer die er allemaal heel veel zin in hadden.

Het eerste wedstrijdje speelden we tegen (Meet the) Foresters. Waar Ronja nog wel eens te veel in d'r hol blijft, liep  Finnley zo ver het veld in dat we bijna begonnen te twijfelen of ze wist dat ze als keeper aan de bak moest vandaag. De langs de lijn moeders maakten zich zorgen, maar ze herpakte zich helemaal en het voelde al gauw vertrouwd met deze goedlachse engelstalige gezelligerd in de gelederen. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen en dat voelde natuurlijk goed bij de meiden.

De tweede wedstrijd tegen HBC was een (paas)eitje: 4-0. De invalsters Renee en Eva trokken onze meiden naar een nieuw 'level': we keken met ontzag naar de krachtige voetbalbenen, trucs en schotkracht van deze twee meiden, wow, geweldig! Bette was ook weer 100% tijger, jammer voor HBC....haha.

Daarna aantreden tegen het eerste van HBC. Mirte trok zich weinig aan van het postuur van de tegenstandsters, die volgens Anja hun benen al schoren tussen de wedstrijden door ;). Julie was ook heerlijk op dreef vandaag en liet mooie acties zien. Middenveldster Helena deed haar vader blozen: na een schitterende 'paas' van onze nieuwe Wapen Welmoed, schoot zij 'm schitterend in. Arjan kon het bijna niet geloven en dat zag ze kennelijk, want ze deed het daarna gelijk nog een keer. Langs de lijn was het feest nu echt losgebarsten: die beker kwam in zicht! Er werd met 4-1 gewonnen.

Op naar de laatste ronde, Zandvoort. Keet werkte als een beest en het team deed nu echt aan PowerPlay: de een na de ander vloog erin vanaf de voet van Loet. Het kampioenschap kon ons niet meer ontglippen nu: fantastisch KAMPIOEN! Wat een heerlijke glunderende gezichtjes. Coach Rik werd bedankt voor zijn meesterlijke en effectieve opstelling en aanpak. En ook oud coach John werd nog even bedankt: hij heeft deze meiden dit spelletje geleerd. Hopelijk kunnen we straks bij het NK weer op je rekenen John, om dit succes te herhalen. En zoals hij altijd zegt: het publiek moet worden geëntertaind en dat zijn we.

Bedankt voor een prachtige voetbaldag allemaal.

MO11 1 HBC toernooi