MO17-1 wint SDO-toernooi

Van de 114 doelpunten die wij dit seizoen tot het Paasweekend hadden gemaakt waren er 64 door onze kanonnen, Amber en Lize gescoord. Je zou dus denken, als wij er in drie wedstrijden 14 maken, dat zij daar samen minimaal 8 voor hun rekening zouden nemen. 14 goals voor en 0 tegen in 3 matches?! Ja, na een paar zware wedstrijden in de O16-jongenscompetitie mochten de MO17-meiden (aka JO16-3G) even lekker op een meidentoernooi spelen. Bij SDO in Bussum vond het plaats en de regen bleef praktisch helemaal weg.

En Lize en Amber deden vandaag geen wedstrijdje goals maken, maar goals voorbereiden. In de eerste wedstrijd tegen Wherevogels was het vooral Amber, die de ene na de andere puntgave voorzet gaf, maar het eerste kwartier kregen wij de bal er af en toe op hilarische wijze niet in. Uiteindelijk brak Eef (corner Amber) de score open en Rubie – lekker op schot vandaag – tikte er twee binnen. De meiden waren niet erg tevreden over het afwerken en dat merkte de volgende tegenstander Kadoelen. Nu was het vooral Lize die vanaf rechts de bal elke keer goed voor bracht. Een enorme knal van Rubie, daarna een afstandsschot van Lize, twee goede goals van Hannah, een gevaarlijke vrije trap van Hannelore, die werkelijk schitterend ingekopt werd door een Kadoelen-verdedigster. Nog was de koek niet op, want Jessica bekroonde een zeer sterk toernooi met fantastische passeeracties, met een flitsende solo- en een-twee en een knal op de paal. Eef ramde dankbaar de rebound hoog in de touwen. De laatste wedstrijd moesten we tegen SDO, die ook 2x gewonnen hadden. Ook hier hielden we soepel de ‘nul’. Danae van de MO15-1, die inviel voor Belle, kreeg niet al teveel te doen. Dat was de schuld van Jessica, Eef en Lune en de linkspoten Uzza en Luca. Die wonnen zo’n beetje elk duel en de backs Jessica en Luca schakelden zich ook steeds uitstekend in. Op links loerde Zhitao op een doelpunt, maar dat zat net niet mee en Sterre deed voor het eerst sinds lange tijd weer drie halve wedstrijdjes mee. Ze kan het nog steeds.

En die ‘finale’ dan? Die werd niet erg spannend, want na 2 minuten stuurde Hannelore Rubie weg, die met een listig lobje scoorde. Op het middenveld waren wij onder leiding van Anna de baas en de ene na de andere fraaie combinatie gleed over de mat. Rubie maakte haar hattrick compleet en Uzza scoorde een schitterende afstandstreffer. 4-0 en de beker naar de MO17-1!