JO16-3 knokt door bij Zaanlandia JO16-1

Eindelijk lente! Met goede zin – maar zonder Lune, Sterre en Rubie – vertrokken we naar Zaandam. Daar troffen we een lekker zompig grasmatje, waar we aardig van start gingen.

Hannelore (dapper doorzettend met pijnlijke voet) en Jessica bereikten Amber, die Uzza lanceerde en we stonden 0-1 voor. Dat duurde helaas niet lang. We bouwden namelijk regelmatig heel goed op met Eef als rustpunt en Esther steeds beter in de passing, maar als je in de opbouw de bal verliest ligt het achterin ineens wijd open. En toen kon zelfs de half zieke, maar goed keepende Belle er niks meer aan doen. Zaanlandia was sterker, we zagen een bal op de paal, Belle die goed uit haar hok kwam en Luca kopte een bal uit de doelmond. Maar ons uitstekende middenveld met Zhitao, Anna en Jessica wist soms de bal te veroveren en dan stonden we heel snel voor hun goal. Vooral Uzza was daar gevaarlijk. Voor rust werd het helaas uit een corner een beetje suf 2-1, maar we konden tevreden zijn over de 1e helft.

Na rust werd de bezetting toch wat krap. Belle (lijkbleek) moest even gaan zitten, Amber ging op goal en de half-zieke Lize strompelde het veld in. Hun razendsnelle spitsen maakten het ons echter lastig, vooral omdat ze steeds beter bediend werden door hun beste speler (de nummer 10). Luca en Pien bikkelden de hele wedstrijd en liepen zich het schuim op de mond, maar gaandeweg dook er steeds vaker iemand alleen voor Amber op en liep de stand op tot 6-1. Maar onze dames – die veel complimenten kregen voor hun voetbalcapaciteiten van het sportieve Zaanlandia-publiek – rechtten de ruggetjes en uit een mooie aanval over rechts via Hannelore en Jessica, kwam de bal bij Anna, die prachtig op de achterlijn haar tegenstander passeerde en laag voorgaf op de inlopende Zhitao, die haar goede wedstrijd met een doelpunt bekroonde. Even later bleek Lize zich weer beter te gaan voelen, ze kapte twee man uit een schoot op de paal. Maar het werd uiteindelijk zelfs 6-3 toen hun keeper een beetje macho ging doen op onze helft, daar natuurlijk de bal verspeelde, waarna Anna Lize lanceerde, die langs twee man ging en fraai binnen schoot.

Goed om te zien, meiden, dat jullie allemaal 80 minuten kunnen volhouden en dat jullie nooit de moed opgeven. Veel lichtpuntjes vandaag.