Mo13-2 door naar de volgende ronde in de beker

O, o wat was het koud, bij -2 graden voetballen, je hoorden ze amper klagen, deze die hards. Na de groepsfase ongeslagen door te zijn gekomen stond er deze zaterdag de knock out fase op het programma, jawel een thuiswedstrijd tegen Overbos MO13-1. De papieren even nagekeken te hebben leerde ons dat Overbos MO13-1 1ste klasse speelt, dus een zware tegenstanden, immers de MO13-2 speelt 2e klasse. Afgelopen week hebben wat informatie ingewonnen bij teams die bij hun in de najaarscompetitie in de poule zaten o.a. Swift en Ouderkerk, bekende tegenstanders van onze meiden en waar we nog goed contact meehebben.
Onze tactiek hebben we erop aangepast, felheid was het belangrijkste dat we hebben voorgehouden ook omdat ze wat lange meiden achterin hadden staan en ook belangrijk was vroeg storen. De eerste helft verliep eigenlijk probleemloos, waar we als technische staf van houden is van spelen op de helft van de tegenstander, dat lukte aardig, Overbos kwam weinig over de middenlijn, zelfs onze verdedigsters schoven door. Na in de beginfase een paar corners gehad te hebben, dat helaas niets opleverde, was het in de 15e minuut toch raak, het was Jonna die de corner nam en randje van het overvolle strafschopgebied haalde Lotte vernietigen uit was de 1-0 betekende. Niet veel later, was het Mathil die goed doorzette en vanaf de achterlijn bereikte ze Valentina die hard de bal in de verre hoek schoot 2-0. Combinaties liepen goed, wat liep er eigenlijk niet goed, vanaf het begin van de 1ste helft werd de concentratie en inzet goed vastgehouden precies waar we op gehamerd hebben. Keeper Sara kreeg weinig te doen de 1ste helft, alleen een bal die goed van de lijn werd gehaald, met een verdiende voorsprong ging we de rust in. In de rust hebben we gezegd dat we er nog niet zijn om de volgende ronde te bereiken. Overbos had de 2e helft het middenveld versterkt, de stormloop bleef uit, we hadden wind tegen, na 10 minuten bracht Overbos de spanning terug 2-1. Ook na deze 2-1 hadden we het beste van het spel, Overbos probeerde het wel maar stichtte geen gevaar, we hadden de verdediging versterkt, een paar flijm scherpe counters van Mathil die een paar keer alleen op de keepster afging, het bleef bij 2-1. Op naar de volgende ronde!!!
De coaches waren trot op onze meiden, inzet, opdrachten goed uitgevoerd, fanatisme alles was aanwezig om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Volgende week ff geen trainingen en ook geen wedstrijd, immers we zijn al vanaf 6 januari wekelijks bezig met wedstrijden en trainingen……Namens de MO13-2 wensen we iedereen een fijne vakantie toe!!!