Alliance 013-1 meiden a.s. zondag in Sparta Stadion

Dit weekend mogen de 013-1 meiden van Alliance (nu officieel de JO13-4G) hun 5e Europe League wedstrijd spelen in het Sparta-Stadion. A.s. zondag om 14.00 nemen ze het daar op tegen JVOZ, een verzamelteam uit Vlissingen. Omdat de coach van JVOZ volgend jaar hoofdtrainer Sparta Vrouwen 1 wordt, kreeg hij voor deze wedstrijd letterlijk de sleutels van ‘Het Kasteel’.

De afgelopen jaren hebben de 013-1 meiden in verschillende stadions mogen spelen, maar nog nooit in een eredivisie stadion. En al hebben meerdere meiden in het team de ambitie om prof te worden, voor de meeste zal het een zeldzame kans zijn om op hoogwaardige kunstgras te voetballen, geleid door een scheidsrechter uit de eredivisie.

Inmiddels zijn de Alliance meiden een middenmotor in de Europe League. Na 2 spannende overwinningen in het najaar moesten ze de laatste maand aardig incasseren tegen de zeer getalenteerde maar vooral oudere teams van ADO Den Haag en Woezik. JVOZ is een van de weinige teams in de Europe League die, net als Alliance, beschikt over een zeer brede selectie van meiden tussen de 10 en 13.

PastedGraphic 4