MO17-1 verliest van eredivisionist ADO Den Haag

Zondag om 10.15u vertrok de MO17-1 karavaan voor de uitwedstrijd in de Europa League bij ADO Den Haag. Dat ADO-team komt steeds vaker bijeen, hetgeen goed zichtbaar is in de soepele patronen die zij op het veld leggen. En verder zijn ze allen super-geconcentreerd, fysiek sterk en gemotiveerd, want zij bevinden zich slechts een trede onder Jong ADO Den Haag en dan zit je bijna in de Eredivisie.

Toch gaven wij heel aardig partij. Pech dat Belle ziek was; enerzijds omdat zij dus niet kon keepen en anderzijds omdat Amber nu moest keepen, zodat we haar voorin misten. Overigens keepte Amber formidabel. Maar na zo’n kwartier kon zij niet meer redden na een snelle, goede ADO-aanval over links en een afgemeten voorzet en een intikker. Kort voor rust werd er zwak verdedigd bij een ADO-corner, zodat we met 2-0 achter gingen rusten. Dat was zeker terecht en kwam slechts gedeeltelijk door de flinke tegenwind. Sommige Alliance-meiden oogden wat slaperig of voorzichtig en dat kun je je tegen zo’n team niet veroorloven. Onze arme middenvelders Hannelore, Anna, Uzza, Sterre en Zhitao liepen zich daarom helemaal suf, achter hun tegenstander aan.
Na rust ging het een tijd lang goed. Nu met de wind in de rug kreeg het middenveld onder leiding van de weer zeer sterke Anna steeds meer greep op de wedstrijd. Uit een counter scoorde hun handige, snelle rechtsbuiten helaas al snel de 3-0. Maar de meiden gaven niet op. Voorin werkten Lune, Rubie en later Uzza en Luca hard en er kwamen kansen en kansjes. Lize (de laatste weken toch al erg goed op dreef), had pech met een schot dat de lat kuste. Uit een vrije trap van Lize scoorde Hannelore heel attent de 3-1 en een minuut later ontfutselde dezelfde Hannelore een tegenstander de bal en bracht ze Lize in stelling; die kapte zich mooi vrij, maar de keepster wist haar schot met links te pareren. Jammer. Achterin liep het een hele tijd goed, met de bikkelende Pien en Esther, de attente Jess en de uitstekend inschuivende en coachende Eef. En toen bleek hoe snel ADO kan omschakelen. Twee snelle tegenaanvallen en twee keer die duivelse rechtsbuiten die scoorde: 5-1.
Verdiende zege voor ADO, zij het geflatteerd. En voor iedereen zeer leerzaam!