MO13-2 Mini toernooi werd als hartstikke leuk ervaren

Vanaf 6 januari is de MO13-2 al in voorbereiding op de voorjaarscompetitie, zo werd er een toernooi bij Swift en HBC gespeeld en vorige week een oefenwedstrijd bij Hillegom. Nu had ik een minitoernooi georganiseerd bij Alliance, waar ieder team 3 wedstrijden speelt van een half uur met tussen de wedstrijden in 10 minuten pauze en gauw wisselen van evt. veld.

Dus het toernooi duurde net geen 2 uur. Elk thuisspelend team moest voor een scheidsrechter zorgen. Het werd bijna een internationaal toernooi, ook omdat de deelnemers van buiten Haarlem kwamen, te weten: VVSB MO13-1 (Noordwijkerhout), Ouderkerk MO13-1 (Amsterdam) en De Meern MO13-2 (bij Utrecht). Alle teams hadden ook wat invallers meegenomen omdat het de tijd is van open dagen op scholen, ook belangrijk. We hadden dus wat invallers, een paar meiden stonden ook wat op vreemde posities, ons verdedigingsblok waren er bijna niet, de verdediging die er nu stond deed het prima met Floor, Jolijn (de laatste wedstrijd in de spits), Lize en Dewi, op het middenveld Donna, Luna, Jonna (de laatste 2 wedstrijden in de verdediging), Noëll, voorin Liv, Lima, Lana, Sophia (later op het middenveld) en de keepster was Danae. 13 speelsters waren dus actief. De 1ste wedstrijd van onze meiden ging tegen VVSB MO13-1. Er waren aan beide kanten weinig doelmogelijkheden, het werd vooral een middenveld gevecht, twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, het bleef daarom dan ook 0-0. De andere wedstrijd tussen Ouderkerk en De Meern eindigde in 1-1. De 2e wedstrijd ging tegen Ouderkerk MO13-1. In vergelijking met de 1ste wedstrijd was Ouderkerk wat beter maar er waren weinig kansen, veel grote meiden in dat team, waarschijnlijk ook geleend uit hun MO15. Het werd na een kwartier spelen 1-0 voor Ouderkerk en niet veel later werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd, was geen penalty, Danae stopte bijna de inzet, helaas de bal rolde zachtjes over de lijn 2-0, dit bleek ook de eindstand. De andere wedstrijd was De Meern tegen VVSB, de eindstand was zoals het begon 0-0. De laatste wedstrijd was tegen De Meern MO13-2. De Meern is een gigantisch grote vereniging met maar liefst 4 MO13 teams. Het bleek gelijk ons beste wedstrijd te zijn. Ook weer twee teams die aanelkaar gewaagd waren. Onze meiden kwamen met 0-1 achter waarna Lana de eindstand op 1-1 bracht. De andere wedstrijd was VVSB tegen Ouderkerk 0-1. De eindstand van het toernooitje: 1. Ouderkerk, 2. De Meern, 3. VVSB, 4. Alliance. (VVSB had net een iets beter doelsaldo). Na afloop heel veel complimenten gekregen van coaches/teamleiders/speelsters dat ze het als heel erg leuk hebben ervaren. Dus voor herhaling vatbaar.

Voor dat de voorjaarscompetitie over 2 weken begint speelt de MO13-2 volgende week de laatste wedstrijd in onze oefencampagne in en tegen FC Aalsmeer.

Geschreven door Robin de Zwart

20180127 113916