MO13-2 verliest nipt bij Hillegom

Voor de MO13-2 stond er in en tegen Hillegom een heuse graadmeter op het programma.

De voorjaarscompetitie gaan we in als 2e klasser, de najaarscompetitie eindigde we als kampioen in de 3e klasse. Hillegom MO13-1 speelde de najaarscompetitie 2e klasse. Met precies 11 speelsters dus GEEN wissels, immers op de dag zelf kregen we nog een afmelding wegens ziekte en een aantal ging naar open dagen op scholen. We begonnen de wedstrijd heel erg goed, zoals we het willen zien op de helft van de tegenstander voetballen. Er werd goed getikt, met een paar kansen er hing een doelpunt in de lucht om op voorsprong te komen, maar de treffer kwam er niet. De eerste 20 minuten hadden de meiden veel gegeven, maar het is een wet in het voetbal, dat als je sterker bent niet hoeft te winnen. Zie daar Hillegom had 2 speelsters die behoorlijk snel waren, de verdediging had het nakijken op een dieptebal waardoor Hillegom de 1-0 scoorde. De 2-0 viel niet veel later op dezelfde wijze. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft begonnen we goed want binnen twee minuten bracht Jolijn de spanning weer terug in de wedstrijd. Niet veel later wees de scheidsrechter naar de stip omdat er hands werd gemaakt. Helaas Hillegom benutte de pingel en zo stond het ipv 2-2, 3-1. Het werd moeilijk. maar we bleven het proberen. Het mooie was van het spel af, maar toch scoorde Jonna 10 minuten voor tijd van afstand de 3-2. Op jacht naar de gelijkmaker, de laatste 10 minuten, helaas die kwam er niet meer. Dit soort tegenstanders zullen we vaker treffen in de 2e klasse. Al met al was dit een nuttige oefenwedstrijd!!

Volgende week wacht de MO13-2 een minitoernooitje van 3 wedstrijden van een half uur bij Alliance met als deelnemers: VVSB MO13-1, sv Ouderkerk MO13-1 en De Meern MO13-2.