Top-prestatie MO17-1 op Wintertoernooi

Toen we aankwamen stond er een giga-spelersbus voor ’t fraaie complex van sc ’t Gooi. De bus van Excelsior (Rotterdam): “strijden en winnen”, stond er op de zijkant. Het geeft wel aan dat dit een serieus toernooi was met verder o.a. ADO Den Haag, vv Alkmaar (ex-Telstar), Team Eindhoven, Buitenveldert (grootste dames/meidenvoetbalclub van Nederland en gastvrouw ‘t Gooi. Kortom, hele grote clubs en verder bij elkaar geselecteerde topteams.

Zwaar geïmponeerd begonnen wij aan de 1e wedstrijd tegen …… Excelsior. Frank en vrij gingen wij in de aanval, kansjes over-en-weer. Tot we een vrije trap kregen ruim buiten de 16. Lize – uitstekend spelend de hele dag – nam plaats achter de bal en prachtig via de onderkant van de lat in de kruising. 1-0 werd ook de eindstand, want kansen gaven we vandaag bijna niet weg. Eef, Esther en Pien sloten het centrum goed af en de backs Uzza, Jess en Luca waren ook uiterst geconcentreerd. Daarmee waren we lekker begonnen en de tweede tegenstander – ’t Gooi – pakten we helemaal snel bij de strot. Op het Districtskampioenschap hadden deze meiden het ons zeer moeilijk gemaakt, maar nu treuzelde hun keeper te lang met uitverdedigen en Amber stortte zich als een havik op haar prooi, pikte de bal in en scoorde de 1-0. Twee minuten daarna een corner van Amber en Anna scoorde schitterend met het hoofd. 2-0 en daarmee was de buit wel binnen, zeker ook omdat Lune een foutloos potje speelde als ausputzer. Voor de eerste plek in de poule moesten we minimaal gelijk spelen tegen ADO Den Haag, dat 0-0 had gespeeld tegen ’t Gooi. Lang leek dat te lukken, maar dit was toch echt onze minste wedstrijd. We kwamen onder druk en hun grote sterke spits schoot eerst snoeihard in, maar daar wist Belle de bal nog schitterend over de lat te tikken. Vervolgens draaide ze zich handig vrij en toen schoorde ze wel.
Maar goed, we zaten in de halve finale tegen vv Alkmaar en daar hadden de meiden zin in. Op het middenveld duelleerden Zhitao, Hannelore, Anna en Sterre (net terug van lange blessure en al weer behoorlijk fit) alsof hun leven er vanaf hing. Lize en Amber loerden op een kansje en twee keer kwamen we er razend-gevaarlijk uit. Helaas kreeg hun spits (later tot beste speelster van het toernooi gekozen) één kans en dat was genoeg. Fraai lobde ze de bal over Belle en daarmee kwamen we in de troostfinale tegen het altijd leuk voetballende en sportieve Team Eindhoven. Dat werd een leuke, heen-en-weer gaande partij waar we na een mooie aanval van achter uit halverwege op 1-0 kwamen. Eerst Jessica en Esther, daarna Hannelore, die in 1 x de bal in de loop van Rubie legde, die daardoor alleen voor de keeper kwam. Die wist nog net te redden, maar Luca was attent: 1-1. Een momentje niet opletten achterin zorgde voor de 1-1, waarna er strafschoppen genomen moesten worden. Zij scoorden de eerste, daarna een hele koele van Amber. Vervolgens bevestigde Belle haar topvorm door een bepaald niet makkelijke penalty uit de hoek te ranselen. Eef (toch al prima bezig vandaag) scoorde weer uiterlijk heel beheerst. De derde Eindhovense schutter was zodanig onder de indruk van Belle dat ze tegen de lat schoot.
Kortom, een prima prestatie in een sterk, om niet te zeggen een top-veld. Ik zou geen enkel topteam kunnen noemen uit heel Nederland, dat hier afwezig was. En daar worden jullie derde meiden! Ik ben beretrots op jullie.
Erwin van Baerle