MO17 rent door de zaal

Vorig jaar was de deelname aan het Reiger Boys zaalvoetbaltoernooi een groot succes. Dit jaar zagen we zelfs een nog grootsere opzet, over twee dagen van MO12 t/m de senioren. Allemaal sterke teams met als hoofdacts teams van ADO Den Haag en CTO Amsterdan (waar Lieke Martens vandaan komt). Hierover later meer.

Op donderdag draafden Hannelore, Zhitao, Rubie, Pien, Amber (k), Jessica en Luca als U16 op. De meiden wonnen van de latere halve finalist DIA voetbalacademie door goede goals van Rubie en Zhitao. Met Amber op goal zit het achterin wel snor en Luca, Jessica en Pien verdedigden of hun leven er van af hing. En vooral Hannelore had denk ik de meeste kilometers op de teller, want pittig is dat zaalvoetbal wel. Wedstrijd twee ging – ondanks slimme goal van Jessica – met 1-2 verloren tegen Kolping Boys. Daarna werd de laatste wedstrijd tegen Roden heel belangrijk. We moesten met twee doelpunten verschil winnen om naar de halve finale te gaan. Helaas bleven we – na goals van Zhitao en Rubie – door een late tegengoal op 2-1 steken. Daarmee waren we gedeeld eerste in punten, maar op doelsaldo net derde. Erg jammer, de meiden hadden meer verdiend.
Anna, Lize, Jessica, Uzza, Luca, Amber, Eef en Belle (k) vormden onze U18. (onze veertienjarige Amber was het meest U18). De 1e wedstrijd op vrijdag ging tegen het sterke Reiger Boys en werd een ontgoocheling. Onze meiden trekken altijd ten aanval, maar in de zaal word je dan afgestraft. Al in de 1e minuut werd het 1-0 achter en dat bleef tot de rust. Na rust gooiden we alles op de aanval en dat werd een drama, ondanks de (hele dag) uitstekend keepende Belle. Zij zal deze zaterdag volledig bont en blauw zijn van alle schoten en al die duiken op de keiharde vloer. Enfin, Lize redde nog de eer: 1-6. Dat moest beter tegen CTO Amsterdam. Dat team bestond voor een flink deel uit meisjes die in het Nederlands team onder 17 spelen. Zij hadden hun eerste match tegen Roden gewonnen met 3-1 en wij moesten dus winnen om in de race te blijven. En door een goede goal van Amber kwamen we 1-0 voor. Daarna bleek dat het gevaarlijk is om ‘een beer in haar zij te porren’, want de beer ontwaakte en sloeg terug. Wij raakten de bal te en te dicht bij het goal kwijt en deze Oranje U16 meiden wisten met af en toe wervelend spel nog voor rust de stand naar 1-2 om te buigen. Na de pauze gingen de strijdbare Alliance-meiden als echte veldvoetballers vol op de aanval, wat tegen deze kwaliteit dames zelfmoord is. Uiteindelijk gingen we er met 8-1 af. Maar nu hadden we wat geleerd over de manier van spelen in de zaal. KTP Roden (een echte Futsalclub) dat het CTO moeilijk had gemaakt in de 1e wedstrijd won ternauwernood en met wat mazzel met 2-1 van ons. Maar niet getreurd, want de wedstrijd om de 3e en 4e plek ging ook tussen KTP Roden en Alliance. We zagen de leercurve nu pieken! We speelden veel compacter, met geweldig fanatiek verdedigend werk van Luca en Jess en we kwamen er als jachtluipaarden uit. Een snelle break via Lize werd met een uiterste krachtsinspanning door Uzza binnen getikt. Snel maakte de tegenstander gelijk. Daarna een geniale (nonchalante zijkantjes) een-twee tussen Anna en Lize die door onze captain Anna fraai werd ingeschoten. Daarmee was de ruststand van 2-1 bereikt. In de tweede helft ging het nog beter lopen, er werd ineens soepel gecombineerd en we kregen steeds meer de overhand. De 3-1 van Eef was schitterend. De scheids paste goed de voordeelregel toe na een overtreding op Jessica; Eef dolde een verdediger met een fraaie schaar en schoot snoeihard binnen. En in de slotminuut kopte Anna een corner-wippertje van Lize handig binnen voor de uiteindelijke 4-1. Prima herstel, meiden en volgend jaar starten we eerder met de zaal-voorbereiding.