MO13-2 toernooi bij Swift in Amsterdam

De aftrap van het nieuwe jaar was voor de MO13-2 afgelopen zaterdag. Voor de MO13-2 stond er een toernooi bij Swift op het programma.

Er werd niet op een groot veld gespeeld maar 7 tegen 7 op een pupillenveld, dus 8 a 9 speelsters heb je in principe genoeg aan. We hadden 8 speelsters tot onze beschikking. Het werd een leuk wintertoernooi, vooraf kreeg ieder team een tas met bananen, krentenbollen en een bon voor een kan met chocolademelk. Het betrof een apres-ski sfeertje, de organisatie liep in korte broeken. Alle poules hadden namen, onze MO13-2 zaten in de poule “Poolvossen”. In een poule van 5 teams werden er 4 wedstrijden gespeeld.

Om 15.15 uur werd in onze poule afgetrapt en bij de laatste wedstrijd wedstrijd werd het een lichtwedstrijd, om 17.35 uur wordt er dan afgetrapt. Zoals gezegd, Swift een mooie club met alle velden kunstgras (3x), een mooie kantine, net als bij Alliance liggen ook de velden van Swift in een woonwijk en natuurlijk de club waar Vitesse in de 1ste ronde uit de beker werd geknikkerd en waar het 1ste elftal van Swift het in de volgende ronde moest opnemen tegen Feyenoord. Onder de rook van het het Olympisch Stadion werd er rond half 4 afgetrapt door de MO13-2 tegen Abcoude MO13-1. Wedstrijden van een kwartier, we kwamen niet erg aan aanvallen toe, Abcoude was de betere, maar desondanks hielden we het op 0-0. Van de partij waren dit toernooi: Sara, Luna, Donna, Lana, Mara, Romi, Lima en Noëll. Daarna zaten er 2 wedstrijden tussen, we hebben de kantine opgezocht, want het was koud. Onze tweede wedstrijd ging tegen WV-HEDW MO13-2. Deze wedstrijd hadden we de kans om te winnen, maar helaas de bal wilde er niet in, ook nu werd het 0-0. De 3e wedstrijd ging tegen een jongensteam

AMVJ JO12-2, dat team had nog alles gewonnen. Het was een technisch team, AMVJ was het betere team maar ook nu werd eer prima verdedigt, de tactiek was bij uittrappen van Sara dat de spitsen instelling werden gebracht en dat lukte bijna iedere keer aardig, maar het was iedere keer “net niet”. AMVJ werd er angstig van, en uit een mooie aanval kwamen we door Lana op een 1-0 voorsprong, er hing een verrassing in de lucht maar niet veel later scoorde AMVJ de gelijkmaker. Al met al een prima wedstrijd 1-1 was de eindstand tegen de latere toernooiwinnaar. De laatste wedstrijd ging tegen de thuisclub Swift MO13-3, een gemengd team van MO13-1 en MO13-2. Als we winnen werden we 3e maar het liep anders, het werd één van ons mindere wedstrijden, helaas een 1-0 nederlaag. Dus 4 wedstrijden gespeeld met doelcijfers 1-2. Het was een leuk toernooi, zo begin van het jaar. De tweede competitiehelft begint pas op 10 februari weer dus vanaf afgelopen zaterdag t/m 3 februari staat om te beginnen volgende week een toernooi bij HBC op het programma, dan een oefenwedstrijd bij Hillegom, dan een mini-toernooi bij Alliance en als laatste een oefenwedstrijd bij FC Aalsmeer. Waar andere clubs voor het buitenland kiezen blijft de MO13-2 lekker in Nederland om zich voor te bereiden op de voorjaarscompetitie.

20180106 153654

20180106 165856