MO17-1 verslaat eredivisionist Excelsior

Zaterdag begonnen we uit in Buitenveldert. De leiding was in handen van een Bas Nijhuis-adept. Dit betekent je laat alles doorgaan, zolang er maar geen vuurwapens worden gebruikt. Verder was de man zeker geen thuisfluiter, maar door zijn tolerantie zochten de Buitenveldert-speelsters steeds meer de grenzen van het toelaatbare op. Dit keer was Pien het slachtoffer (eerst vasthouden, daarna werd ze nagetrapt). Buitenveldert kwam nog wel op voorsprong nadat de scheidsrechter niet ingreep toen Uzza onder het gras werd gestopt. Uit een corner viel de bal via een verdedigster binnen.
Daarmee was de dreiging van Buitenveldert wel voorbij, want Eef speelde erg geconcentreerd en had alles, de zeer kwieke Jessica schakelde haar tegenstandster volledig uit (die nam dat niet sportief op) en ook Esther was haar spits dik de baas. Binnen 1 minuut was het al weer gelijk. De in de spits debuterende Amber brak door, ze gaf goed voor op Rubie die fraai scoorde (met links meen ik zelfs). Al snel was het 1-2 door een geniale pass van Hannelore, buitenkantje rechts op de goed diepgaande Anna, die zeker met links scoorde. Hannelore won vervolgens een duel, stuurde Amber diep en die omspeelde rustig de keeper. Na rust was het vooral hopen dat we iedereen heel zouden houden. Op het middenveld waren we door de goed strijdende Lune en Zhitao (en natuurlijk Anna en Hannelore) de baas, maar veel kansen kwamen er niet meer. We zagen tenslotte nog wel een goede goal van Amber en toen was het 1-4.
Op ZONDAG begonnen we om 14 uur furieus tegen Excelsior en binnen een minuut stonden we 1-0 voor. Lune en Amber zetten goed druk, een verdedigster raakte in paniek en probeerde voor haar keeper langs uit te verdedigen. Dankjewel, zei Lize en we stonden 1-0 voor. Daarna bleek Excelsior een goed voetballende ploeg te hebben met goede, technisch vaardige speelsters. Vooral in de as stonden er een paar die soms razendsnel uitkwamen. Onze middenvelders Zhitao, Anna, Uzza en Hannelore hadden de hele wedstrijd hun handen vol. Maar achterin was de defensie weer puik. Eef als kalme organisator, Esther beresterk in de duels en de backs Luca en Jessica (topweekend) waren ongenaakbaar. Daardoor hoefde Belle alleen op een paar goede afstandsschoten te reageren. En hun achterhoede had het zwaar. Eerst werd een doelpunt van Amber (op aangeven van Lize) nog afgekeurd, maar daarna volgde weer een razendsnelle counter waarin Lune de bal panklaar neerlegde voor Amber, die binnen knalde. En kort daarop gaf Lize op volle snelheid een prachtpass tussen twee verdedigsters op Amber, die even terug-kapte en toen van buiten de 16 met een prachtige curve raak schoot. Ik zeg wel eens dat het in de afronding wat effectiever mag, maar dat kon ik vandaag niet zeggen. Kort voor rust werd het nog erger toen Esther een corner van Lize in de kruising kegelde. Spannend werd het niet meer na de pauze: na een paar minuten stuurde Hannelore Lize weg, die prima voor gaf en Rubie schoof beheerst de 5-0 binnen. Hulde aan de Rotterdammers, die bleven knokken en een zeer verdiende tegentreffer onhoudbaar achter Belle schoten.