MO13-2: Geen haring maar mooie overwinning

Na het verlies tegen Velsen vorige week, was het nu de vraag of ze er erboven op waren gekomen van die dure nederlaag.

Het weer speelde vandaag ook niet mee, in ieder geval het was droog, de zon kwam tevoorschijn, het was koud maar ook een harde wind. Rond het middaguur stond de wedstrijd in en tegen IJmuiden MO13-2 op het programma. We waren de week goed doorgekomen, wat getraind op vrije trappen en “hoe maken we een muurtje”, de meiden maakten dit vorige week zelf mee in een wedstrijd. Enfin, er moest gewonnen worden willen we bij blijven met de koplopers want in eigen hand hadden we het niet meer.
De 1ste helft speelden we aardig tot goed er werd goed gepasst alleen de brilstand bleef lang op het scorebord staan. De MO13-2 koos om de 1ste helft met wind tegen te spelen. Ondanks de wind tegen waren we sterker, maar opnieuw bleek dat we veel kansen nodig hadden om tot scoren te komen. Uiteindelijk na 20 minuten bracht Jonna de stand verdiend op 0-1 en nog voor de rust scoorde Lima de 0-2. Je zou zeggen een veilige marge, gezien de 0-2 ruststand. De 2e helft hadden we wind mee, maar daar hadden we niet veel aan, het was moeilijk om de bal in het team te houden, en jawel hoor IJmuiden scoorde de aansluitings treffer 1-2, het werd toch billen knijpen maar na 20 minuten maakte Romi aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te schieten. Dit was tevens de eindstand waar de meiden zich goed hersteld hadden na de nederlaag van vorige week. Prompt bereikte ons het bericht dat Velsen de thuiswedstrijd tegen DIOS verrassend verloren heeft, zodoende is de weg naar het kampioenschap weer helemaal open, maar dan moeten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden.
Namens de coaches willen we alle ouders bedanken voor hun support richting de meiden!!
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DSS MO13-1……..Hopelijk weer veel toeschouwers op de tribune……..