Wedstrijd van gemiste kansen voor MO17-1

Verbijsterd bleven de trouwe fans achter na de wedstrijd tegen Reiger Boys. Bijna de hele wedstrijd in de aanval, een stuk of vijftien doelkansen, 15 corners en Reiger Boys scoort drie keer uit vier uitvallen. Inderdaad, een lesje in doelmatigheid.

En het begon zo goed. De Reiger Boys werden onder leiding van de weer erg goed spelende Anna vastgezet, we zetten hoog druk en er kwamen kansen. Amber, Lize en Lune waren gevaarlijk, maar het kwam niet tot een afronding. De eerste 10 minuten kwamen de Reigers niet over de middenlijn. De 1e keer dat dat gebeurde was het meteen raak. De rechtsbuiten sprintte weg bij Luca en ging met hoog geheven been op Belle af, die net te laat was: 0-1, tegen de verhouding in. Daarna pakten we weer het initiatief en aanval na aanval rolde op het Reiger Boys-doel af. Op het middenveld waren we de baas met de alweer sterke Hannelore en Zhitao en de later als linksmid opdravende Uzza. Ook de halverwege ingevallen Jessica was sterk en pittig in de duels. Maar onze aanvallers waren niet vlijmscherp en daar kon ook de teruggekeerde en hard werkende Rubie niets aan veranderen.

In de tweede helft viel al snel de 0-2 (de rechtsbuiten werd aan de verkeerde kant gedekt) en die mocht doorlopen. Ook de 0-3 was ongelukkig. Anna kon niet bij de bal omdat er een tegenstander op zat, die stond op, zette blind voor en een aanvaller kreeg de bal op haar heup. Kortom, een combinatie van pech en fouten van onze tot vandaag zo superieure verdediging. Toen kregen we ook nog een blessure van onze stoere bikkel Esther. In deze pittige, maar zeker niet onsportieve wedstrijd moest scheidsrechter Hugo aardig wat tijd bijtellen, omdat er vooral vaak Reiger Girls verzorging nodig hadden. Gaven de meiden de moed op bij 0-3. Om de dooie dood niet! Juist een schep er bovenop. Vooral begon Lize te dartelen en draaien, Lune was onvermoeibaar, maar de bal wilde er net niet in. Tot Pien haar eerste van het seizoen scoorde uit een corner. Meteen daarna een ongelukkig moment: de scheids floot voor een vrije trap, 1 seconde voordat de bal het doel in rolde. Anders was het 2-3 geweest en had de penalty die de prima spelende Luca nam, in de 80ste minuut de gelijkmaker kunnen betekenen. De vaste schutter Eef zat net even op de bank uit te hijgen na een goede wedstrijd. Maar in haar haast trof zij slechts de paal.

Jammer, meiden. Geen slechte wedstrijd, zeker niet, anders creëer je niet zoveel kansen. Maar heel goed om een keer een tegenstander te treffen, die ook tot het uiterste gaat en die je geen tijd geeft om rustig om je heen te kijken. En ik was vooral onder de indruk van het feit dat er geen zelfs bij 0-3 geen koppies gingen hangen.