Weer monsterscore MO17-1

Tijdens de warming-up maakten de meiden van Purmerend een pittige indruk en ook de prima leidende scheidsrechter waarschuwde: ‘dit is een goed team’, En ere wie ere toe komt, ze bleven tot het einde toe knokken. Maar zoals de titel van dit stuk al suggereert: er was niets bestand tegen het furieuze Alliance’22 (al ontbraken Sterre en Rubie).

De meiden gingen inderdaad als furiën van start. Vooral de rechterflank met Lune, Pien en Jessica en de vandaag formidabele Hannelore liep als gesmeerd. Een soepele combinatie over het natte gras bereikte de sprintende Hannelore, die knap voorgaf en onze artieste Lize wist de bal met een volley achter de keepster te leggen. Daarna werd een goal van Lune (volgens mij ten onrechte) afgekeurd, maar ze haalde haar gram uit een daaropvolgende corner: via de onderkant van de lat snoeihard de 0-2. De mooiste aanval van de dag begon achterin bij Eef en Pien, waarna via Anna en Lune Hannelore weer werd bereikt die hard en laag voorgaf en daar weet Amber wel raad mee. Daarna weer een mooie aanval, wat gegoochel van Anna en 0-4. Amber nog eens: 0-5. Een eigen goal uit een corner en weer een snelle aanval over rechts en Lune die koel binnen schoof. De ruststand was dus 0-7, want Purmerend kon voorin geen vuist maken. Esther en Luca wonnen alle duels en slechts een keer moest Belle in actie komen bij een doorbraak, maar in de 1-op-1 redde ze superieur.

Na rust kopte Esther een corner van Lize binnen. Het ging steeds harder regenen en het druipnatte Alliance-publiek hoopte vooral dat iedereen heel bleef en dat de scheidsrechter geen tijd bij zou tellen. Toen zorgde ineens de gladde bal en het natte veld voor een primeur (schoonheidsfoutje van Belle) 1-8; ons eerste tegendoelpunt deze competitie. Maar voordat het spannend werd (haha) knalde Lize alweer diagonaal van ruim buiten de ‘16’ de volgende binnen. Weer een goede voorzet van Hannelore kwam via Luca bij Uzza terecht die raak kniede (is dat een woord?) en de 1-11 kwam zeer verdiend van de voet van Zhitao die een voorzet van Lune bij de 1e paal intikte.