Mo13-2 wint nipt van Zwanenburg

Een aantal weken geleden speelde de MO13-2 een oefenwedstrijd bij Zwanenburg MO13-1. We werden toen eigenlijk weggespeeld en verloren met 4-0. Nu ging het om het echie maar dan betrof het een thuiswedstrijd. Het was erop of eronder, immers Zwanenburg staat eerste in de competitie, we hadden 4 punten achterstand, maar we hebben ook twee wedstrijden minder gespeeld.

We zijn er de hele week tijdens trainingen mee bezig geweest. De wedstrijd begon om klokslag half 9 in de vroege morgen. Onze meiden begonnen een beetje nerveus aan de wedstrijd, het was vaak een middenveld gevecht. Een gelijkopgaande strijd. De selectie bestond uit 14 speelsters, dus 3 wissels. Zwanenburg had een paar hele goede speelsters, ze hebben maar één MO13 team, die moesten we afstoppen of liever gezegd voor de voeten lopen, dat lukte aardig. Naarmate de 1ste helft vorderde kwamen we goed in de wedstrijd. Na 20 minuten spelen was het Sophia die een lob in huis had, hij verdween wondelijk in de goal, dat betekende de 1-0. Na die 1-0 drong Zwanenburg niet echt aan maar kwamen we buiten 1 à 2 aanvallen van Zwanenburg niet echt in de problemen, af en toe mogen de meiden wat feller in de duels zijn. De ruststand was 1-0.

De tweede helft was te verwachten dat Zwanenburg sterker zou worden, af en toe was het billen knijpen, met kansjes voor Zwanenburg. We moesten wat rustiger aan de bal worden en bij uittrappen en uitballen wat tijd proberen te smokkelen. Na 10 minuten in de 2e helft scoorde Lana de 2-0. Het was een leuke wedstrijd, met kansjes over en weer en 2 teams die aan elkaar gewaagd waren, in vergelijking met een paar weken geleden. Na 20 minuten scoorde Zwanenburg de aansluitingstreffer. De laatste 10 minuten waren bloedstollend, maar de verdediging stond als een huis. Alles wat de MO13-2 betrof (speelsters/coaches en ouders) waren in jubelstemming toen scheidsrechter Mika het laatste fluitsignaal gaf. Omdat Velsen dit weekend ook gewonnen heeft, is het beste dat wij volgend weekend ook van Velsen winnen dan staan we er behoorlijk goed voor ook omdat we t.o.v. Zwanenburg nog 2 wedstrijden tegoed hebben, maar ook Velsen, daar hebben we nog 1 wedstrijd tegoed.

Meiden, de coaches hebben genoten van jullie met deze TEAMPRESTATIE, dus volgend week wacht de thuiswedstrijd tegen Velsen MO13-1, KOM ALLEN KIJKEN naar deze toppers!!!!!