Alliance-storm raast over Oostzaanse vlakte (MO17-1)

Na de strenge toespraak van de scheidsrechter: “als ik een vloek hoor grijp ik in”, vroegen onze meiden of ze wel ‘shit’ of ‘kak’ mochten zeggen. Dat mocht niet. Dat leidde tot een komisch moment in de 2e helft waar we de scheidsrechter hoorden zeggen: “ik weet niet wie dat zei, maar het wordt een vrije schop tegen Alliance…”. Enfin, verder floot de goede man netjes, zij het wat zuid-europees: heel streng bij protesten, maar mild bij het inkomend met gestrekt been. Zelden heb ik zo vaak geroepen dat mijn meiden weg moesten blijven uit de duels. Helaas mocht dat niet baten, waarover later meer.

In de eerste helft flitsten de meiden in hun nieuwe, strakke tenue uit de startblokken (wat klopt niet in deze zin?). Die tomeloze inspiratie zorgde er voor dat de wedstrijd binnen 10 minuten wel zo’n beetje gelopen was. Soepele combinaties over de rechterflank, opgezet door de actieve Anna leidden tot twee prima assists van Hannelore en twee goals van Amber. Gedurende de hele wedstrijd kwam de linkerflank er wat bekaaid af waardoor het voor Uzza en Luca een wat saaiere pot was. Daarna een fraaie solo van Lize langs wild om zich heen skoppende verdedigsters (ik bijna een hartstilstand), maar ze kwam er ongeschonden uit en scoorde beheerst. Daarna een goed passje van Anna en Amber gaf weer vol gas: 0-4. Een kunststukje van Anna werd de 0-5 en de storm ging bij 0-6 liggen: de uitstekend spelende Zhitao stuurde Rubie weg, die behendig langs haar verdedigster glipte en mooi binnenschoot.

Na rust verslapte de aandacht van coach en publiek een beetje. Wel genoten we van Hannelores goede goal, we zagen Amber de keeper omspelen (weer een goed passje van Zhitao) en ook een corner van Lize die ingekopt werd door Esther. Dat bleef de enige goal uit een corner, omdat steeds als Pien wilde koppen, Esther de bal wegkopte …. (ik overdrijf, maar we moeten hier wel betere afspraken over maken). De weer onnavolgbare Lune dwarrelde ook in de tweede helft een paar keer door de OFC-defensie en dat leverde een rebound voor Amber en een penalty voor Eef op (altijd raak!). Verder waren we eigenlijk alleen bezig met de onfortuinlijke Sterre die met leeuwenmoed een duel aan ging met een reusachtige verdedigster en daar een sleutelbeenbreuk aan over hield. En kort voor tijd moest Belle nog even aan de bak om haar zoveelste ‘clean sheet’ veilig te stellen. Hun druistige spits – die bij Jessica niets in te brengen had – profiteerde van het feit dat Jess mid-mid stond en vloog alleen op de keeper af. Belle bleef koel en stopte het schot knap met haar voet. Ergens heb ik een doelpunt van Amber over het hoofd gezien, maar uiteindelijk hoorden we van de scheidsrechter dat het dus 0-12 was geworden.