MO17-1 aan kop in Hoofdklasse

Er stond een harde wind en er was lekker veel regen en we begonnen met wind schuin tegen. Keepster Belle had vandaag een defence-line bestaande uit Pien, Uzza, Esther en Luca. In de 2e helft was Eef weer ausputzer. Door de harde wind en het systeem dat Kolping Boys hanteerde (alles hard en hoog naar voren peren) zagen we een matige 1e helft. Onze rechterflank had door de wind veel te doen: Sterre had het druk en Hannelore vocht harde duels uit met haar tegenstander. Maar de arme linksbuiten Amber had beter rustig in de dugout kunnen gaan zitten, want zij werd bijna niet bereikt. Het zal niemand verbazen dat de ruststand 0-0 was.

Na rust kregen we veel meer greep op het spel. Lune was rechtermiddenvelder en Anna, Rubie en Lune lieten af en toe prachtige combinaties zien. Toch was het na 25 minuten in de 2e helft nog steeds 0-0, want Kolping Boys verdedigde zich met veel inzet en nogal wat duw- en trekwerk en twee pogingen van Zhitao werden geblokt. Maar een doelpunt moest wel vallen! Uit een verre pass van Hannelore onderbrak hun grote laatste vrouw met haar hand een aanval. Hun keeper had al een geweldige redding verricht bij een eerdere vrije trap van Lize, maar deze keer was ze kansloos op de goed ingeschoten bal: 1-0. Daarna zette Lize goed voor; Rubie lokte haar verdediger mee onder de stuitende bal door, Lune liep slim buitenom en prikte fraai de 2-0 binnen. Uit zo’n beetje de volgende aanval tikte Lize de bal in de loop van Amber, die versnelde langs hun laatste vrouw en zij schoof beheerst de 3-0 binnen.

Na de 3-0 begon een deel van het Kolping publiek en met name de agressieve grensrechter zich te ergeren aan de vele vrije trappen die zij tegen kregen. Blijkbaar zag men niet het verband met het feit dat ze in vrijwel ieder duel een overtreding maakten. Maar gelukkig wisten hun vrouwelijke coach en scheids Hugo uiteindelijk de gemoederen te bedaren.