MO17-1 lekker op schot bij SDZ

Onder een prachtig zonnetje openden de meiden van de MO17-1 geconcentreerd hun hoofdklasse debuut bij SDZ in Amsterdam. Zoals alle Amsterdamse teams speelde SDZ lekker stevig in de duels, ze gaven zich bepaald niet zonder slag of stoot gewonnen. We misten de zieke Jessica en de nog steeds geblesseerde Rubie. Gelukkig viel Hannah prima in (schoot bijna een corner ineens binnen). .
Het duurde dan ook zeker een kwartier voordat er een messcherpe aanval door het centrum sneed; via Hannelore en Anna kwam de bal bij Lune, die beheerst scoorde. Amber was vervolgens nog geen minuut binnen de lijnen, toen ze een handige actie van Lize bij de hoekvlag, gevolgd door een geweldige voorzet ineens binnen volleerde. Daarna zagen we de actieve Hannelore demarreren op rechts, voorzet bij de 2e paal en Amber knikte binnen. De 0-3 bij rust was zeker verdiend. Er werd met overleg gespeeld; middenvelders Zhitao en Sterre boden zich continu goed aan en er werd goed en rustig opgebouwd..
Ook na de pauze kregen de pittige SDZ-aanvalsters geen poot aan de grond. Pien, Esther en Eef losten alles soepel op en op links won Uzza (net als Luca in de 1e helft) alle duels. En Belle – steeds attent uitlopend - kon de hele wedstrijd praktisch alles met haar voeten afdoen. Een kans heeft SDZ niet gehad. De 0-4 kwam op naam van Lize, na een goede solo-actie en een geplaatst schot. De 0-5 was weer zo’n combinatie door het centrum, waar Hannelore Anna weer vond, die zich vrijmaakte en laag binnen schoot. Daarna kregen wij alweer onze zesde penalty dit seizoen, toen Amber onderuit gelopen werd. Eef zat even aan de kant, dus Luca nam de honneurs waar. Net zo koel als Eef verzilverde zij deze kans. Daarna een mooi moment voor Uzza, die goed voor haar tegenstander kwam, een tegenstander passeerde en vervolgens van rand strafschopgebied hard in de verre benedenhoek schoot. De laatste goal kwam uit een lange combinatie waarna Lune alleen voor de keeper verscheen en alweer rustig scoorde: 0-8 eindstand en Alliance ’22 op kop in de Hoofdklasse.