Derde districtskampioenschap op rij voor MO17-1

Het was een beetje miezerige start van dit Districtskampioenschap. Vorige keren 4 poules van 4 en veel publiek. Nu waren we te gast in Alkmaar, bij de Flamingo’s, en waren er slechts zes deelnemers. Het schema werd omgegooid, poule van 6 en dus vijf wedstrijden.
Uiteindelijk bleek dat best leuk, want vijf van de zes teams waren Hoofdklassers. De start was tegen De Meteoor, de enige 1e klasser. Laten we maar zeggen dat hoe sterker de tegenstander, des te beter wij spelen…. 3-0 gewonnen, mooie goal van Hannah en niet teveel over nadenken.
Het enige bijzondere was het feit dat we twee penalties kregen… (een van beide uit een assist van Zhitao, schiet me ineens te binnen) Allebei perfect ingeschoten door Eef, die nu binnen een maand al 4x van de stip heeft gescoord. Normaal kost het ons twee jaar om 4 penalties te krijgen … In de vierde wedstrijd kregen we zelfs nog een vijfde strafschop…. Waarover later meer. De tweede wedstrijd was tegen de oude bekenden van Kolping Boys. Het werd 2-0 door mooie goals van Lize uit een prachtige pass van Sterre en een zaalvoetbalgoal van de goed opgekomen Hannelore. In de laatste seconde schoten de Boys nog een vrije trap in de kruising. Daarna was Winkel aan de beurt. Een geweldig afstandsschot van Lize werd gevolgd door zo’n mooie Amber-versnelling en 2-0 was de eindstand. Daarna hoefden we alleen van nummer laatst SDZ te winnen en we zouden al kampioen zijn. In de aantrekkende wind, op het slechtste kunstgras speelden we een werkelijk bizar slechte wedstrijd. Ik denk dat we meer dan tien goede kansen verprutsten. Via Lize kwamen we nog wel op voorsprong, maar daarna konden de vandaag verder solide verdedigende Esther, Pien, Luca en Sterre niet verhinderen dat SDZ uit de enige aanval van de wedstrijd wist te scoren. Invaller keeper Uzza was zacht gezegd niet blij. En Anna was al helemaal niet blij: in de laatste minuut kregen we nog een penalty (Eef stond wissel) en zij probeerde de weg-waaiende bal binnen te schieten. Die had de scheidsrechter best wel over mogen laten nemen……
Hierdoor moesten we in de laatste wedstrijd tegen ’t Gooi nog vol aan de bak. Om de eerste plaats te halen moesten we winnen, voor de tweede plek (die ook recht geeft op NK-ticket) moesten we gelijk spelen. En om een idee te geven: zij hadden met 6-0 van SDZ gewonnen. We moeten zuinig zijn op Belle, maar deze wedstrijd kon ze gelukkig wel keepen. Dat bleek toen ze schitterend redde bij 0-1 achter, anders was de wedstrijd verloren geweest. ’t Gooi ging namelijk furieus van start, beschikte over snelle spitsen en een vechtersmentaliteit. Ze zochten bij de jonge scheidsrechter de grenzen op, wat mij tot subtiel bijsturen noopte. Uit een van die snelle aanvallen wist Belle in eerste instantie nog te redden, maar de rebound was voor een wakkere Gooise meid. Maar bij 0-1 achter begonnen onze meiden uit hun sluimer te ontwaken. Ietwat gelukkig viel de gelijkmaker op slag van rust toen een Gooise verdedigster iets te artistiek een vrije trap van Lize probeerde weg te werken. En na rust lieten de MO17-1 meiden zien dat zij er altijd staan als het er op aan komt. Ineens waren wij weer de bovenliggende partij in pittige duels, Lune was het slot op de defensie, we kregen het middenveld in handen en Sterre, Hannelore en Anna begonnen de voorwaartsen te vinden. Anna (beetje ‘pissed off’ vanwege die penalty zocht een een-twee met Lize door het hart van de verdediging, ze speelde de laatste vrouw uit en schoof de bal treiterig langzaam met links tegendraads in de verre hoek, En even later ontsnapte Amber op rechts, ze gaf vol gas, waarna de overgebleven verdediger moest kiezen of ze de mee-sprintende Luca of Lize moest afschermen. Ze kon niet kiezen, Amber gaf een perfecte bal op Lize, die rustig aannam en ijzig koel binnen schoof.