MO13-2: Monsterscore bij HFC

Wat een regen, wat een regen de afgelopen dagen, maar voor afgelopen zaterdag stond er voor de MO13-2 de bekerwedstrijd bij Kon. HFC MO13-2 op het programma rond het middag, en de lucht trok open, de zon kwam erbij, het werd gewoon warm, we konden ons dus opmaken voor een mooie voetbalmiddag. Voor de MO13-2 betrof deze wedstrijd de eerste officiële wedstrijd dit seizoen na twee oefenwedstrijden gespeeld te hebben. Als team zijn we nog een beetje zoekende naar de juiste opstelling. Tegen HFC hadden we iedereen beschikbaar, dus 15 speelsters. KLASSE!! Dus 4 wissels, Soesja, Romy, Liv en Lima begonnen in de wissel.
Als vertrouwd stond Sara in de goal, een 4-mans verdediging van rechts naar links Lotte, Lisa, Mara en Floor, op het middenveld ten opzichte van vorige week wat veranderd, daar werden we een beetje overlopen, van rechts naar links Donna, Dewi en Luna (de meiden die vorig seizoen nog in de MO11 speelden) en het verrassend goed doen en natuurlijk Mara in de verdediging die het ook goed doet in verdedigend opzicht. Voorin van rechts naar links Sophia, Jonna en Lana, ook hier hebben we wat geschoven in de aanvalslinie. Om 13 uur werd er afgetrapt op het kunstgras van HFC. Al gauw was duidelijk dat het eenrichtingsverkeer werd op het doel van HFC. Alleen het eerste doelpunt deed lang op zich wachten, pas na 10 minuten spelen werd het 0-1 door Sophia die een bal doortikte over de keepster heen, daarna ging het snel, door Lana werd het 0-2, uit een prachtige vrije trap van buiten het strafschopgebied werd het 0-3 door Lima, nogmaals Lima bracht de ruststand op 0-4. Het stond 0-4 maar de kansen die we kregen hadden er ook in gemoeten, maar een 0-4 ruststand is natuurlijk ook prima, ook hebben we mooie aanvallen gezien, alleen keepster Sara had weinig te doen, of liever gezegd niets te doen de eerste helft. De tweede helft gaf bijna hetzelfde spelbeeld, HFC kwam in het begin wel een paar keer over de helft heen, het begon met een klein kansje en voor het eerst moest Sara ingrijpen. De achterste linie met Lisa, Romy en Mara moesten wat inschuiven. Op het middenveld met Donna en Luna die de aanvallen van HFC er prima uithielden. Het doelsaldo kan aan het einde van bekercompetitie een belangrijke rol zijn, dus er moest meer gescoord worden wat we in de rust de meiden verteld hebben. Ook de tweede helft duurde het ff voordat er gescoord werd, helaas voor HFC gebeurde dit in eigen doel dus plotseling stond de 0-5 op het scorebord. Er werd prima gespeeld, omdat dit team een paar wedstrijden pas samenspeeld, kunnen we niet spreken van kluitjesvoetbal, meestal is dit wel het geval. Via een penalty (hands van een een HFC speelster) bracht Jonna de stand op 0-6. Vanwege het krachtsverschil en dat keepster Sara ook de tweede helft haast niets te doen had lieten we haar af en toe met corners naar voren gaan. De 0-7 kwam ook voort uit een corner, via Donna, scoorde Lima haar derde doelpunt van de wedstrijd. Ook de 0-8 kwam voort uit een corner waarbij verdedigster Soesja de bal binnentikte. Dit was tevens de eindstand. De technische staf kan terugzien op een prima wedstrijd van onze meiden!!
Volgende week zou Hoofddorp in deze bekerstrijd de tegenstander zijn maar alle teams van Hoofddorp hebben vanwege festiviteiten ivm hun zoveel jarig bestaan geen wedstrijden van de KNVB geprogrammeerd gekregen.
Dus volgende week staat er voor de MO13-2 een oefenwedstrijd bij Zwanenburg op het programma, deze wedstrijd begint dus in Zwanenburg om 11 uur!!