MO17-1 wint 5-0 van Sporting ‘70

Na de moeizame ouverture vorige week in Buitenveldert, waar we vijftien kansen hadden en uiteindelijk slechts 1x scoorden uit een cadeau-strafschop was goed te merken dat de dames vandaag op scherp stonden. En dat was maar goed ook, want Sporting ’70 bleek een pittige tegenstander met veel duelkracht. Toch stonden we binnen 5 minuten op 1-0 door goed doorzetten van Lune. Daarmee was meteen het verschil tussen beide teams benoemd: de slagkracht voorin. Zo gauw keepster Belle in zicht kwam wist de verdediging, weer onder leiding van Eef, alle initiatieven van hun aanvallers in te dammen.
Jess, Esther, Pien, Uzza en Luca wisten veel duels te winnen en als dat een keer niet lukte gaven ze elkaar rugdekking. Echte kansen kreeg Sporting dus nauwelijks. En wij wel: handig combineren van de actieve Zhitao met de herstelde Amber bracht Anna in volle ren in het strafschopgebied. Ze passeerde de laatste vrouw, werd neergelegd en Eef benutte de door de goed leidende scheidsrechter Robin gegeven penalty feilloos. Daarmee hebben we nu geloof ik al in twee wedstrijden evenveel penalties meegekregen als vorig jaar in het hele seizoen!
Kort voor rust ontworstelde Lize zich vervolgens aan de innige omhelzing van haar tegenstander en schoot furieus raak. Na de pauze bleven we geconcentreerd. Het middenveld kwam steeds meer in handen van Sterre, Hannelore en Anna en er kwamen kansen en kansjes. Uzza werd op de rand van het penaltygebied aangetikt en ging op haar bekende ingetogen wijze een ‘stervend zwaantje’ doen. Er volgde een prachtige vrije trap van Lize in de kruising. Het slotakkoord was een goede actie van Amber, die net op tijd Lize wegstuurde en - hoog en hard – tekende zij de 5-0 aan.