MO17-1 fris uit de startblokken tegen DSS

De meiden hadden er zin in. Zeker ook de jetlag-girls – Amber en Lize – die zonder training bijna een volledige wedstrijd speelden tegen een DSS combinatie van hun MO17-1 en MO19-1. Bepaald geen zwakke tegenstander dus.


We speelden door de afwezigheid van Esther en Uzza (en tijdens de warming-up bleek Pien teveel last van een spierblessure te hebben) met een geïmproviseerde achterhoede. Alleen Jessica als de gebruikelijke rechtsback, Sterre uitstekend op links en centraal achterin spits Hannah en de onvermoeibaar bikkelende Luca. Met de steeds attente keeper Belle bleek dit zowel een onneembaar fort als een knap voetballend begin van veel aanvallen. Er werd opvallend goed en zorgvuldig gecombineerd. DSS wist de hele wedstrijd nauwelijks kansen te creëren. Op het middenveld misten we captain Anna, maar met Eef op haar plek en de griezelig fitte Hannelore en terriër Zhitao hadden we ook daar een overwicht. Voorin viel al heel snel Rubie uit, ze verdraaide haar enkel bij een elegante aanname (de stakker zit nu in het gips). Maar de overgebleven drie racewagens: Lune, Lize en Amber, bleken een plaag voor de DSS-defensie. Amber soleerde knap, speelde onzelfzuchtig op Lize en die schoot de 1-0 binnen. Daarna brak de ongrijpbare Lize door en die speelde alleen voor de keeper onzelfzuchtig op Amber, die helaas nog onzelfzuchtiger weer op Lize afspeelde, waarna de bal van de lijn werd gehaald. Vervolgens een schitterende dieptepass op Lune, die koel afwerkte. Daarna liet Lune wat onnavolgbaar voetenwerk zien, de keeper redde nog even, maar de rebound was weer voor Lune: 3-0.

Pech voor Hannelore, die een bal in haar gezicht kreeg (kneuzing in de kaak), maar gelukkig doken er uitstekende hulptroepen op van de MO17-2: Isa en Imke. Zij verzorgden de hele tweede helft prima, met veel flair de rechtsbuiten en rechtsmiddenpositie; dat maakte nog maar eens duidelijk hoe breed onze kwaliteit in de MO17 is. Amber schoot nog de 4-0 binnen, Lize knalde op de paal, Lune knalde op de lat en Jessica zag – na een geniale solo met prachtige sleepbeweging – haar schot net gekraakt worden. Kortom, een prima start van een zeer gretig team!

 

Erwin van Baarle