MO11-1 vierde op Toernooi Purmersteijn

Het nieuwe jaar begint voor de MO11-1 deze zondag 8 januari met een toernooi bij Purmersteijn in Purmerend. Het was goed voetbalweer, 8 speelsters die aan de aftrap verschijnen dit toernooi. De openingswedstrijd ging tegen een oude bekende, WMC MO11-1 uit Heerhugowaard die we 2 maanden geleden troffen midweeks in Heerhugowaard, het werd toen een dikke nederlaag. De wedstrijden duren een kwartier. Zoals gezegd de eerste wedstrijd ging tegen WMC, WMC was wat sterker maar leverde weinig kansen op, uiteindelijk was WMC de gelukkigste die met 0-1 wist te winnen van onze meiden.
De tweede wedstrijd ging tegen Jong Holland MO11-1 uit Alkmaar, het werd een leuke wedstrijd, gelijk niveau waar Alliance kort voor het einde via Julie de beste kans kreeg om te winnen, helaas het werd 0-0, ook de verdediging met Mara, Lara en Emmy stond als een huis, keepster Ronja kreeg weinig te doen, het belangrijkste was ons eerste punt was binnen. Naarmate het toernooi vorderde was duidelijk dat onze volgende tegenstander FC Purmerend MO11-1 de sterkste uit de poule is dat waarschijnlijk ook MO13 speelsters in het veld had staan. Deze wedstrijd tegen FC Purmerend werd helaas met 0-2 verloren, duidelijk was dat Purmerend sterker was maar Luna, Donna en Dewi hielden zich knap staande tegen deze erg lange meiden, onze MO11 werden gesteund door luidkeels roepen van HUP ALLIANCE, HUP ALLIANCE door onze vrienden van WMC. Helaas had deze jonge scheidsrechter er weinig zin in, stond continue op zijn horloge te kijken, gaf een corner die geen corner was, bleef maar fluiten voor verkeerde inworpen, terwijl de speeltijd maar een kwartier is, het 2e doelpunt van Purmerend kwam via de lat en paal terug het veld in maar hij floot al voor een doelpunt terwijl de bal de lat moest raken. Onze laatste wedstrijd ging tegen de thuisclub Purmersteijn MO11-1 werd ook een gelijkwaardige wedstrijd, ook deze wedstrijd kregen we kansjes maar het bleef 0-0. Na ons laatste wedstrijd moest er nog 3 wedstrijden gespeeld worden, de laatste tussen Purmersteijn en Jong Holland moest een gelijk spel worden dan waren onze meiden derde geworden, helaas Purmersteijn wint nipt met 2-1. De MO11 hebben een prima toernooi gespeeld!!
Zaterdag a.s. speelt de MO11 een oefenwedstrijd thuis tegen de Koninklijke HFC, een wedstrijd die je altijd wilt winnen tegen de oudste club van Nederland…….

MO11 1 op Purmersteijn

Geschreven door Robin de Zwart