JO 15-3G blijft ongeslagen in de zaal

Afgelopen woensdag zocht de JO15-3G de zaal op. In Heerhugowaard, bij de Reiger Boys, troggen wij een hoop (meer) ervaren zaalvoetballers. Onder andere twee eredivisie-zaalvoetbalteams en een paar andere clubs, die een eigen zaal ter beschikking hebben……
De 1e wedstrijd moesten we tegen de Futsal Girls Talents en die hebben alleen maar verdedigd. Onze meiden moesten wennen aan het kleine goaltje in de zaal. Af en toe prachtig combinerend kwamen we wel 6x alleen voor de keeper, maar die werd 2x gered door de paal (schoten van Eef en Rubie) en verder kon ze ook nog aardig keepen.
Ook de tweede wedstrijd, tegen de latere winnaar Reiger Boys, bleef het 0-0, maar nu was er meer evenwicht. Weinig kansen in de 13 minuten dat een wedstrijdje duurde, dankzij onze ijzeren verdediging (Jessica, Luca en Anna) en invaller-keeper Amber tekende haar tweede clean sheet aan.
Daarna ging het los. De meiden van de Girl Soccer Academy (GSA), die we volgende week weer in de Euopese competitie treffen, en onze meiden trokken furieus ten aanval. Nu werd zichtbaar hoe leuk zaalvoetbal kan zijn. We kwamen achter, de uitstekende Anna maakte gelijk, maar kort daarna weer 1-2 achter. Daarna kreeg Uzza het op haar heupen in drie minuten liet zij twee keer zien dat zij wel door had hoe je in een 1-op-1 de keeper verslaat. Laatste minuut, 3-2 voor maar GSA geeft niet op. Wij maken een overtreding, de scheidsrechter fluit…… en geeft meteen voordeel. Die spelregel kende ik nog niet…. En onze speelsters ook niet, dus die stopten en dat betekende de 3-3.
Daarna nog twee wedstrijden. Eerst wonnen we met 3-2 van Hovocubo, door goals van (weer) Uzza, Anna en Lize (met links). Daarna de laatste wedstrijd tegen Drachtster Boys, een zeer verdedigend spelend team dat 3 keer met 1-0 had gewonnen en zelden over de middenlijn kwam. Maar als ze van ons wonnen zouden ze het toernooi winnen, dus wij waren er van overtuigd dat ze uit een ander vaatje zouden tappen. Niets was minder waar. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarin Alliance aanviel en Drachtster Boys met iedereen achter de bal op een foutje wachtte ….. dat niet kwam.
Enfin, dit was erg geslaagd. Mooi om te zien hoe onze meiden zich prima staande houden tussen (min of meer) ervaren zaalvoetbalsters.